Granita limonkowa z kandyzowanymi liśćmi mięty i Crème Fraîche
Granita limonkowa z kandyzowanymi liśćmi mięty i Crème Fraîche to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 86 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka liści mięty, białka jaja, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Dyniowe Creme Fraiche Spaghetti ze smażoną cebulą i liśćmi szałwii, Blini z kawiorem z tapioki, kandyzowanymi owocami, prażonymi orzechami pekan i Crème Fraîche, oraz Groszek z pancettą, miętą i Creme Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
2 szklanki wody i 1 szklankę cukru zagotować w średnim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Chłodny syrop. Wymieszać z sokiem z limonki.
Przenieś Syrop z limonki do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 x 2 cale. Przykryć i umieścić w zamrażarce. Mieszać co 45 minut do zamrożenia, o 3 godziny. Czy AHEAD Granita mogą być wykonane 2 dni do przodu. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Umieścić cukier na małym płytkim talerzu.
Obie strony 1 liścia mięty lekko posmarować białkiem jajka; posmarować cukrem.
Przenieść liść mięty do stelaża. Powtórz z pozostałymi liśćmi mięty.
Pozostawić miętę w temperaturze pokojowej do wyschnięcia, około 3 godzin. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Wymieszać créme fraîche z cukrem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Używając widelca, zeskrobać granitę, aby poluzować. Łyżka granity do misek lub połówek limonki; skropić créme fraîche, udekorować kandyzowanymi liśćmi mięty i podawać natychmiast.