Granita cytrynowo-rozmarynowa

Granita cytrynowo-rozmarynowa
Cytryna i rozmaryn Granitan jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, grand marnier, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Arbuz Rozmaryn Granita, Granita Cytrynowa, oraz Pikantna Cytrynowa Granita.

Instrukcje

1
W średnim rondlu połącz wodę, cukier, rozmaryn i skórkę z cytryny. Doprowadzić na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Wyjąć z ognia, przykryć i pozostawić do zaparzenia przez 10 minut.
3
W dużej szklanej lub stalowej misce połącz sok z cytryny i Grand Marnier. Przelej syrop rozmarynowy do soku z cytryny i wymieszaj, aby połączyć. Schłodzić w lodówce lub, aby przyspieszyć proces, wlać mieszaninę cytryny do miski ze stali nierdzewnej, umieścić ją w większej misce wypełnionej lodem i mieszać do wystygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Wlej schłodzoną mieszankę cytryny do dwóch patelni ze stali nierdzewnej o wymiarach 9 na 9 cali. Zamrozić na 15 minut. Dobrze wymieszać i zwrócić patelnie do zamrażarki. Kontynuuj zamrażanie, mieszając co 15 minut, aż granita zostanie całkowicie zamrożona, w sumie około 1 godziny. Gdy będziesz gotowy do podania, zgarnij granitę do schłodzonych misek lub kieliszków na łodygach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn