Granita cytrynowo-rozmarynowa

Granita cytrynowo-rozmarynowa
Cytryna i rozmaryn Granitan jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, grand marnier, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Arbuz Rozmaryn Granita, Granita Cytrynowa, oraz Pikantna Cytrynowa Granita.

Instrukcje

1
W średnim rondlu połącz wodę, cukier, rozmaryn i skórkę z cytryny. Doprowadzić na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Wyjąć z ognia, przykryć i pozostawić do zaparzenia przez 10 minut.
3
W dużej szklanej lub stalowej misce połącz sok z cytryny i Grand Marnier. Przelej syrop rozmarynowy do soku z cytryny i wymieszaj, aby połączyć. Schłodzić w lodówce lub, aby przyspieszyć proces, wlać mieszaninę cytryny do miski ze stali nierdzewnej, umieścić ją w większej misce wypełnionej lodem i mieszać do wystygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Wlej schłodzoną mieszankę cytryny do dwóch patelni ze stali nierdzewnej o wymiarach 9 na 9 cali. Zamrozić na 15 minut. Dobrze wymieszać i zwrócić patelnie do zamrażarki. Kontynuuj zamrażanie, mieszając co 15 minut, aż granita zostanie całkowicie zamrożona, w sumie około 1 godziny. Gdy będziesz gotowy do podania, zgarnij granitę do schłodzonych misek lub kieliszków na łodygach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn