Granita cytrynowo-rozmarynowa
Cytryna i rozmaryn Granitan jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, grand marnier, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Arbuz Rozmaryn Granita, Granita Cytrynowa, oraz Pikantna Cytrynowa Granita.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz wodę, cukier, rozmaryn i skórkę z cytryny. Doprowadzić na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia, przykryć i pozostawić do zaparzenia przez 10 minut.
W dużej szklanej lub stalowej misce połącz sok z cytryny i Grand Marnier. Przelej syrop rozmarynowy do soku z cytryny i wymieszaj, aby połączyć. Schłodzić w lodówce lub, aby przyspieszyć proces, wlać mieszaninę cytryny do miski ze stali nierdzewnej, umieścić ją w większej misce wypełnionej lodem i mieszać do wystygnięcia.
Wlej schłodzoną mieszankę cytryny do dwóch patelni ze stali nierdzewnej o wymiarach 9 na 9 cali. Zamrozić na 15 minut. Dobrze wymieszać i zwrócić patelnie do zamrażarki. Kontynuuj zamrażanie, mieszając co 15 minut, aż granita zostanie całkowicie zamrożona, w sumie około 1 godziny. Gdy będziesz gotowy do podania, zgarnij granitę do schłodzonych misek lub kieliszków na łodygach.