Grandma 's Chicken' N farsz
Grandma 's Chicken' N farsz trwa około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Za $2.02 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 630 kalorii, 39g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś masło, wodę, sól i mielony pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Działa dobrze jako dodatek. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 76%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Indyk z nadzieniem babci, Słynny farsz babci, oraz Zapiekanka z kurczaka babci.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali sprayem do gotowania.
Ułóż kawałki piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia. Doprowadź wodę i 1 szklankę masła do wrzenia w dużym rondlu, mieszając, aż masło się rozpuści; lekko wymieszaj farsz wymieszać z wodą i masłem i puchnąć widelcem.
Rozłóż farsz na kawałkach piersi kurczaka.
Mieszaj granulki bulionu z kurczaka w 1/2 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia; odstawić.
Rozpuść 6 łyżek masła w rondlu na średnim ogniu; gotuj i mieszaj cebulę na gorącym maśle, aż będzie przezroczysta, około 5 minut. Wymieszaj mąkę z masłem i cebulą, rozgniatając mąkę z masłem grzbietem łyżki, aż będzie gładka i pastowata.
Ubij bulion z kurczaka do mieszanki masła i mąki, a następnie mleka.
Podgrzej, aż sos będzie gęsty i gładki, 5 do 10 minut, ciągle ubijając. Dopraw sos solą i czarnym pieprzem.
Polej sosem farsz i kurczaka.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy w środku, a naczynie zacznie bulgotać, około 1 godziny. Termometr z natychmiastowym odczytem włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopnie C).