Gołąbki Z Jagnięciną I Ryżem
Gołąbki z jagnięciną i ryżem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 399 kalorii, 14g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, liście laurowe, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone porzeczki, można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Chlebem Sodowym jako deser. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Kreolski ryż i kiełbasa Gołąbki z kapusty, Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki, oraz Gołąbki Z Kapusty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu; rozgrzać olej w roztopionym maśle. Ugotować i wymieszać 1/2 pokrojonej w kostkę cebuli, aż będzie przezroczysta, o 8 protokół.
Dodać czosnek i gotować i mieszać przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj 1 łyżeczkę czarnego pieprzu, kminku, cynamonu, pieprzu cayenne i oregano. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Jagnięcinę, ryż, 2 łyżeczki soli, 1/4 szklanki natki pietruszki, migdały i porzeczki połączyć w dużej misce.
Dodać ostudzoną mieszankę cebuli i wymieszać do połączenia. Przykryć i wstawić do lodówki do momentu użycia.
Napełnij duży garnek do połowy wodą i zagotuj.
Wyjmij rdzeń z główki kapusty i umieść główkę we wrzącej wodzie. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż liście zaczną opadać, o 5 protokół.
Usuń 2 zewnętrzne warstwy liści na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, przykryj i kontynuuj gotowanie przez 1 do 2 minut.
Usuń pozostałe duże liście na talerz. Będziesz potrzebował 8 dużych i około 7 mniejszych liści.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Weź 1 liść kapusty i usuń koniec korzenia.
Umieścić około 1/2 szklanki mieszanki jagnięcej w kierunku dolnej krawędzi liścia kapusty i zwinąć w kłodę. Powtórz z pozostałą mieszaniną jagnięciny i 7 dużymi liśćmi, aby utworzyć 8 bułek z kapustą.
Ułóż dno dużego naczynia żaroodpornego lub pieca holenderskiego z 4 lub 5 mniejszymi liśćmi kapusty.
Na wierzch ułożyć kapustę, doprawić solą i czarnym pieprzem.
Dodać liście laurowe i przecier pomidorowy.
Posypać 1/2 pokrojonej cebuli na wierzch i przykryć 3 lub 4 liśćmi kapusty. Zapiekanka na okładce.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż jagnięcina będzie miękka i ryż jest gotowane, 1 godzinę i 15 minut do 1 godziny i 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 30 minut.
Podawać z polewanymi na wierzchu sokami z patelni i udekorowanymi serem feta oraz 2 łyżkami natki pietruszki.