Gougères

Gougères
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Gougères. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 7 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, wody, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Gougeres, Gougères, oraz Gougeres.

Instrukcje

1
Umieść stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Linia dwie blachy do pieczenia z maty silikonowe do pieczenia lub pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić mleko, wodę, masło i sól do szybkiego wrzenia w ciężkim dnie średni rondel na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać mąkę od razu, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i natychmiast zacząć energicznie mieszać drewnianą łyżką lub ciężką trzepaczką. Ciasto połączy się i na dnie patelni utworzy się lekka skorupa. Mieszaj-z wigorem-jeszcze przez minutę lub dwie, aby wysuszyć ciasto. Ciasto powinno być teraz bardzo gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
4
Ciasto przełożyć do miski miksera wyposażonego w przystawkę łopatkową lub do miski, której można użyć do mieszania za pomocą miksera ręcznego lub drewnianej łyżki i smaru łokciowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Odstawić ciasto na minutę, następnie dodać jajka jeden po drugim i ubić, ubić, ubić, aż ciasto będzie grube i błyszczące. Upewnij się, że każde jajko jest całkowicie włączone przed dodaniem następnego i nie martw się, jeśli ciasto się oddzieli—zanim Ostatnie jajko wejdzie, ciasto ponownie się połączy. Ubić starty ser. Po wyrobieniu ciasta należy je natychmiast wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
CiastoCiasto
JajkoJajko
6
Używając około 1 łyżki ciasta na każdy gougère , upuść ciasto z łyżki na wyłożoną blachę do pieczenia, pozostawiając około 2 cale przestrzeni między kopcami.Używając około 1 łyżki ciasta na każdy gougère, upuść ciasto z łyżki na wyłożoną blachę do pieczenia, pozostawiając około 2 cale przestrzeni między kopcami.Wsuń blachy do piekarnika i natychmiast włącz temperaturę piekarnika do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce BarKopce Bar
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Piec przez 12 minut, a następnie obracać Patelnie od przodu do tyłu i od góry do dołu. Kontynuuj pieczenie, aż gougères są złote, Firma, i, tak, dmuchany, inny 12 do 15 minut lub tak.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Podawać na ciepło, lub przenieść patelnie do stojaków do ostygnięcia.
9
Porcja
10
Gougères są dobre prosto z piekarnika i w temperaturze pokojowej. Lubię je w obie strony, ale myślę, że możesz je docenić najlepiej, gdy są jeszcze ciepłe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Podawać z kir, białym winem lub szampanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
SzampanSzampan
12
Przechowywanie
13
Najlepszym sposobem przechowywania gougères jest kształtowanie ciasta, zamrażanie kopców na blasze do pieczenia, a następnie, gdy są solidne, podnieś je z blachy i zapakuj hermetycznie w plastikowe torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce BarKopce Bar
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Torby ZiplocTorby Ziploc
14
Piec je prosto z zamrażarki-nie trzeba rozmrażać-wystarczy dać im minutę lub dwie więcej w piekarniku. Resztki chrupek można przechowywać w temperaturze pokojowej przez noc i podgrzać w piekarniku 350 stopni F, lub można je zamrażać i podgrzać przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia0
Magazyn