Gougères
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Gougères. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 7 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, wody, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Gougeres, Gougères, oraz Gougeres.
Instrukcje
Umieść stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Linia dwie blachy do pieczenia z maty silikonowe do pieczenia lub pergaminem.
Doprowadzić mleko, wodę, masło i sól do szybkiego wrzenia w ciężkim dnie średni rondel na dużym ogniu.
Dodać mąkę od razu, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i natychmiast zacząć energicznie mieszać drewnianą łyżką lub ciężką trzepaczką. Ciasto połączy się i na dnie patelni utworzy się lekka skorupa. Mieszaj-z wigorem-jeszcze przez minutę lub dwie, aby wysuszyć ciasto. Ciasto powinno być teraz bardzo gładkie.
Ciasto przełożyć do miski miksera wyposażonego w przystawkę łopatkową lub do miski, której można użyć do mieszania za pomocą miksera ręcznego lub drewnianej łyżki i smaru łokciowego.
Odstawić ciasto na minutę, następnie dodać jajka jeden po drugim i ubić, ubić, ubić, aż ciasto będzie grube i błyszczące. Upewnij się, że każde jajko jest całkowicie włączone przed dodaniem następnego i nie martw się, jeśli ciasto się oddzieli—zanim Ostatnie jajko wejdzie, ciasto ponownie się połączy. Ubić starty ser. Po wyrobieniu ciasta należy je natychmiast wymieszać.
Używając około 1 łyżki ciasta na każdy gougère , upuść ciasto z łyżki na wyłożoną blachę do pieczenia, pozostawiając około 2 cale przestrzeni między kopcami.Używając około 1 łyżki ciasta na każdy gougère, upuść ciasto z łyżki na wyłożoną blachę do pieczenia, pozostawiając około 2 cale przestrzeni między kopcami.Wsuń blachy do piekarnika i natychmiast włącz temperaturę piekarnika do 375 stopni F.
Piec przez 12 minut, a następnie obracać Patelnie od przodu do tyłu i od góry do dołu. Kontynuuj pieczenie, aż gougères są złote, Firma, i, tak, dmuchany, inny 12 do 15 minut lub tak.
Podawać na ciepło, lub przenieść patelnie do stojaków do ostygnięcia.
Gougères są dobre prosto z piekarnika i w temperaturze pokojowej. Lubię je w obie strony, ale myślę, że możesz je docenić najlepiej, gdy są jeszcze ciepłe.
Podawać z kir, białym winem lub szampanem.
Najlepszym sposobem przechowywania gougères jest kształtowanie ciasta, zamrażanie kopców na blasze do pieczenia, a następnie, gdy są solidne, podnieś je z blachy i zapakuj hermetycznie w plastikowe torby.
Piec je prosto z zamrażarki-nie trzeba rozmrażać-wystarczy dać im minutę lub dwie więcej w piekarniku. Resztki chrupek można przechowywać w temperaturze pokojowej przez noc i podgrzać w piekarniku 350 stopni F, lub można je zamrażać i podgrzać przed podaniem.