Gotuj książkę: Gazpacho
Gotuj książkę: Gazpacho może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz chleb, majonez, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: Kimchi Gazpacho z krewetkami, Ugotuj książkę: gazpacho Risotto z krewetkami czosnkowymi, oraz Pikantna zupa melonowa to Gazpacho w mojej książce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz i pokrój każdy ząbek czosnku na pół.
Usuń zielony pędu wewnątrz, jeśli istnieje jeden. Napełnij mały rondel wodą i dodaj czosnek. Doprowadzić wodę do wrzenia. Kiedy woda zacznie się gotować, wyciągnij czosnek z wody i do miski z lodowatą wodą, aby szybko go ostygł. Powtórz to dwa razy, zawsze zaczynając od zimnej wody w rondlu.
Cebulę obrać i pokroić na pół, a następnie na duże kawałki. Obrać ogórek.
Pokrój na pół, a następnie na duże kawałki. Połowę papryki, a następnie usunąć nasiona i białą błonę. Paprykę posiekać, następnie odstawić wraz z ogórkiem i cebulą.
Pomidory pokroić w duże kliny i włożyć do miski z cebulą, ogórkami i papryką.
Dodać chleb, rozdarty na kawałki, a następnie zalać wodą.
Przetwarzaj wszystko za pomocą ręcznego blendera lub użyj robota kuchennego. Plami gazpacho za pomocą drobnoziarnistego Sitka.
Dodać olej, ocet i majonez, a następnie ubić lub zmiksować zupę, aż będzie gęsta i kremowa. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce (co najmniej 2 godziny).
Gazpacho podawać w miseczkach z grzankami i dodatkową mżawką oliwy z oliwek.