Gotowany łosoś z pesto z rukoli
Gotowany łosoś z pesto z rukoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 597 kalorii, 39g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.1 za porcję. Jeśli masz rukolę, oliwę z oliwek, limonkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gotowany Łosoś I Rukola, Gotowane jajko i rukola Sałatka Bruschetta, oraz Pizza rukola z jajkami gotowanymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić wodę w dużym rondlu, dodać limonkę i doprowadzić do wrzenia.
Dodać filety z łososia.Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut.
Umieść rukolę, orzeszki piniowe, czosnek i oliwę z oliwek w robocie kuchennym i przerabiaj, aż powstanie gładka pasta.
Dodać parmezan, sól i pieprz i proces przez około 20 seconds.To podawać łososia umieścić na talerzu, doprawić solą i pieprzem i łyżką pesto na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.