Gotowany łosoś z miętą cytrynową Tzatziki to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 33g białka, oraz 11g tłuszczu. Jeśli masz skórkę z cytryny, wino, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Gotowany łosoś ziołowo-cytrynowy, Gotowany Łosoś Z Cytrynowym Majonezem, oraz Steki z łososia gotowane w bulionie cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść wino, woda, liście laurowe, pietruszka i plasterków cytryny na dużej głębokiej patelni i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
W razie potrzeby dodaj więcej wody, aby przykryć łososia. Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu, aż ryba jest po prostu gotowane przez, O 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Umieścić jogurt w sitku i umieścić go w lodówce do odsączenia i zagęścić na 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
11
Nasiona i grubo zetrzeć ogórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
12
Dobrze to osusz. W średniej misce wymieszać zagęszczony jogurt i oliwę z oliwek. Wymieszać z ogórkiem, sokiem z cytryny, czosnkiem, skórką i miętą. Doprawić solą i pieprzem, do smaku i podawać.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.