Gotowany łosoś z masłem bazyliowym i Sukkotem

Gotowany łosoś z masłem bazyliowym i Sukkotem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gotowanego łososia z masłem bazyliowym i Sukkotaszem. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Południowe danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, fasoli shell, szalotka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Gotowany łosoś z salsą pomidorowo-bazyliową, Masło Gotowane Łosoś Z Ciepłym Pomidorowym Smakiem, oraz Gotowany łosoś z kukurydzą i białym winem-SOS maślany.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i napełnić dużą miskę do połowy wodą z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
Dodać fasolę do wrzącej wody i blanszować przez 2 do 3 minut, następnie odcedzić, przenieść do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie i ustawić kolor, ponownie odcedzić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FasolaFasola
3
Rozgrzej szeroką, głęboką, grubą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać 2 łyżki zmiękczonego masła i, gdy się stopi, ale nie rumiane, dodać cebulę. Gotować, aż miękkie i półprzezroczyste, ale nie rumiane, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
5
Dodać kukurydzę i blanszowaną fasolę i wymieszać do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
KukurydzaKukurydza
6
Wlać bulion i podnieść ciepło do wysokiej. Kontynuuj gotować, aż płyn prawie całkowicie się zmniejszy, ale wystarczy, aby lekko pokryć warzywa, w sumie około 5 minut. Uważaj, aby nie rozgotować sosu, ponieważ warzywa mogą się odbarwić. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy, przykryte, do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
SOSSOS
StadoStado
7
Pocierać Pozostałe 1 łyżka zmiękczonego masła na dnie głębokiego, heavy-bottomed 10-lub 12-calowy patelni sauté.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Posypać szalotką na dnie patelni i ustawić filety z łososia na górze bez tłoczenia ich. Delikatnie wlać bulion i wino na i wokół ryby, aby uzyskać około 2/3 po bokach. Przykryć ból szczelnie pokrywką lub folią aluminiową, ustawić na średnim ogniu i doprowadzić płyn do wrzenia toczenia, około 3 minut. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować ryby przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
SzalotkaSzalotka
StadoStado
RybyRyby
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Zdejmij pokrywę i użyj szpatułki rybnej lub zwykłej szpatułki, aby ostrożnie usunąć filety z patelni i przenieść je na duży talerz lub talerz. (Będą lekko niedogotowane, ale będą nadal gotować poprzez przenoszenie ciepła.) Przykryć luźno folią. (Jeśli użyłeś folii do przykrycia patelni, możesz użyć jej do namiotu ryby.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
10
Odcedzić i wyrzucić z patelni 1/3 szklanki płynu do kłusowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać sok z cytryny i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SólSól
12
Umieścić na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia, i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół. Wymieszać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i nadal gotować przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej i ubić w zimnym maśle, kilka sztuk na raz, zawierające każdy dodatek całkowicie przed dodaniem więcej. Doprawić do smaku solą i pieprzem i ogrzać. Wymieszać z bazylią tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
BazyliaBazylia
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Aby podać, odcedzić sukkotash w sitku i podzielić go równomiernie między 4 talerze obiadowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
14
Łososia ułożyć na wierzchu i obficie polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SOSSOS
15
Podawać natychmiast.
16
Fragment kurki: Historia i przepisy klasyki restauracji
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby KurkoweGrzyby Kurkowe
17
Żadna część tej publikacji nie może być powielana bez pisemnej zgody Taunton

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn