Gotowany łosoś z Chimichurri
Gotowany łosoś z Chimichurri to latynoamerykański przepis, który serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 24g białka, 11g tłuszczu i w sumie 211 kalorii. Za $2.92 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Wystarczy mieszanka liścia laurowego, marchewki, pieprzu i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy obejmują Gotowany łosoś z Chimichurri i kuskusem perłowym:, Szaszłyki Z Łososia Chimichurri, oraz Kanapki z łososiem z majonezem Chimichurri.
Instrukcje
W dużym holenderskim piekarniku zagotuj pierwsze dziewięć składników. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15 minut. Odcedź, rezerwując płyn (wyrzuć warzywa i przyprawy).
Zwróć płyn na patelnię i zagotuj. Zmniejsz ogień; dodaj łososia. Gotuj bez przykrycia przez 8-10 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Tymczasem w małej misce wymieszaj sok z cytryny, ocet i olej. Dodaj cebulę, pietruszkę, czosnek, pieprz i cayenne.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.