Gotowany niebieski krab z Delaware
Delaware Blue Crab Boil wymaga około 50 minut od początku do końca. Za 11,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 52% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 540 kalorii, 107 g białka i 8 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i kup chili w proszku, szałwię, koperek i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Świetnie sprawdza się jako drogie danie główne. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 86%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Crab Boil, Crab Boil i Carolina Crab Boil.
Instrukcje
Zmiel nasiona kopru, musztardę i kminek w młynku do przypraw lub w moździerzu.
Wlać przyprawy do 5-litrowego garnka wraz z chili w proszku, papryką, płatkami czerwonej papryki, rozmarynem, tymiankiem, koperkiem, szałwią i pietruszką. Napełnij garnek wodą do 3/4 i zagotuj na intensywnym ogniu.
Dodaj niebieskie kraby, przykryj garnek i gotuj, aż wszystkie muszle zmienią kolor na czerwony, a mięso nie będzie już przezroczyste, około 20 minut. Od czasu do czasu mieszaj kraby podczas gotowania, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio to moje ulubione wina typu Crab. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Wino Chardonnay Paul Dolan Vineyards z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Wino Chardonnay z winnicy Paul Dolan]()
Wino Chardonnay z winnicy Paul Dolan
Pochodzące z nisko położonych dolin otaczających rzekę Russian, obszaru słynącego z produkcji bogatych i skoncentrowanych win, Paul Dolan Vineyards Chardonnay to znakomicie zrównoważone wino o aromatach dojrzałej gruszki, chrupiącego jabłka i kremowej wanilii.