Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado
Gotowane ogony homara, a smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 13,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 606 kalorii, 28g białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz wino, ziarna pieprzu, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Sprawdza się jako drogie danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z mango i przecierem z awokado, Grillowane ogony homara z sałatką z nektarynki i awokado, oraz Gotowany łosoś z puree z awokado i sałatką z groszku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W blenderze lub przetwórcy żywności, połączyć mango, cukier, sok z cytryny i limonki i proces do gładkiej. Doprawić do smaku solą, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Cytryna
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W blenderze lub przetwórcy żywności, połączyć awokado, kwaśną śmietanę, limonkę i sok z cytryny i procesu do gładkiej. Doprawić do smaku solą, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Kwaśna śmietana
Awokado
Wapno
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
W dużym garnku na umiarkowanie wysokim ogniu doprowadzić wodę, wino, połówki cytryny, liście laurowe, ziarna pieprzu i sól do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Liście Laurowe
Cytryna
Woda
Sól
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj ogony homara i kłusować przez 6 minut, a następnie przenieść do dużej blachy do pieczenia ostudzić. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, otwórz skorupy homara i usuń mięso. Odstawić podczas smażenia ostryg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Homar
Ostrygi
Muszle Makaronu
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
1
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. Napełnij średni rondel o dużym dnie 1 cal oleju, pozostawiając co najmniej 3 cale między olejem a górną częścią rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
Patelnia Z Sosem
2
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
3
W małej misce, ubić razem mąkę, cayenne, papryka, i sól. Zagrzebać ostrygi w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar. Pracując partiami, smaż ostrygi, obracając raz, aż do złotego koloru, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Ostrygi
Papryka
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Przenieś tak, jak zrobiono na papierową blachę do pieczenia wyłożoną ręcznikiem. Nadal smażyć Pozostałe ostrygi, przywracając olej do 177° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostrygi
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
1
W dużej patelni sauté na umiarkowanym ogniu, roztopić masło i czosnek razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać mięso ogona homara i podsmażyć, fastrygowanie z roztopionym masłem, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony Homara
Masło
Mięso
3
Ułóż 1 ogon homara i 3 ostrygi na każdym z 4 talerzy.
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gilbert Picq Chablis. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.