Gotowane krewetki z opiekanym sosem sezamowo-imbirowym

Gotowane krewetki z opiekanym sosem sezamowo-imbirowym
Gotowane krewetki z tostami SOS sezamowo-imbirowy może być tylko danie główne szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 16 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Jeśli masz sos sojowy, kolendra, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem sojowym, świeżym imbirem i prażonym sezamem, Gotowane krewetki z sosem imbirowym Meyer Lemon, oraz Krewetki i szparagi w sosie imbirowo-sezamowym.

Instrukcje

1
Przygotuj dużą miskę wypełnioną do połowy lodowatą wodą. Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj krewetki i gotować przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Odsączyć krewetki w durszlaku i natychmiast zanurzyć je w lodowatej wodzie. Gdy krewetki są chłodne, Usuń muszle, pozostawiając ogon przymocowany. Używając noża do parowania, zrób szczelinę wzdłuż środka na górze każdej krewetki i usuń żyłę. Krewetki opłucz pod zimną wodą i osusz papierem towels.In duża miska, ubić razem sos sojowy, miód i olej z orzeszków ziemnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serve.In mały suchy rondel na średnim ogniu, grzać nasiona sezamu, często mieszając, aż złoty i pachnący, 1 do 2 minut. Natychmiast dodać imbir, ocet, cukier, płatki chili i sos rybny. Doprowadzić do wrzenia, mieszając i gotować mieszaninę tylko do momentu rozpuszczenia cukru, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sos RybnySos Rybny
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
5
Niech ostygnie lekko, a następnie przenieść do blendera i proces aż gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Przełożyć sos do małej miski, wymieszać z kolendrą i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serve.To podawać, ułóż krewetki na schłodzonym półmisku i umieść miskę opiekanego sosu sezamowo-imbirowego obok do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W14 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn