Gotowane krewetki z opiekanym sosem sezamowo-imbirowym

Gotowane krewetki z opiekanym sosem sezamowo-imbirowym
Gotowane krewetki z tostami SOS sezamowo-imbirowy może być tylko danie główne szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 16 i kosztuje $1.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Jeśli masz sos sojowy, kolendra, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem sojowym, świeżym imbirem i prażonym sezamem, Gotowane krewetki z sosem imbirowym Meyer Lemon, oraz Krewetki i szparagi w sosie imbirowo-sezamowym.

Instrukcje

1
Przygotuj dużą miskę wypełnioną do połowy lodowatą wodą. Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj krewetki i gotować przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Odsączyć krewetki w durszlaku i natychmiast zanurzyć je w lodowatej wodzie. Gdy krewetki są chłodne, Usuń muszle, pozostawiając ogon przymocowany. Używając noża do parowania, zrób szczelinę wzdłuż środka na górze każdej krewetki i usuń żyłę. Krewetki opłucz pod zimną wodą i osusz papierem towels.In duża miska, ubić razem sos sojowy, miód i olej z orzeszków ziemnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serve.In mały suchy rondel na średnim ogniu, grzać nasiona sezamu, często mieszając, aż złoty i pachnący, 1 do 2 minut. Natychmiast dodać imbir, ocet, cukier, płatki chili i sos rybny. Doprowadzić do wrzenia, mieszając i gotować mieszaninę tylko do momentu rozpuszczenia cukru, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sos RybnySos Rybny
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Niech ostygnie lekko, a następnie przenieść do blendera i proces aż gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Przełożyć sos do małej miski, wymieszać z kolendrą i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do serve.To podawać, ułóż krewetki na schłodzonym półmisku i umieść miskę opiekanego sosu sezamowo-imbirowego obok do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W14 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn