Gotowane gruszki z kremem Kardamonowym
Gotowane gruszki z kremem Kardamonowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka fasoli waniliowej, cukru, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Riesling gotowane gruszki z kremem Kardamonowym, Gotowane gruszki z kardamonem i szafranem, oraz Gruszki gotowane w czerwonym winie, kardamonie i pomarańczy.
Instrukcje
Aby przygotować gruszki, pracując z 1 gruszką na raz, przytrzymaj gruszkę, stronę łodygi w dół, w 1 ręce. Wykonaj 3 lub 4 szybkie kawałki gruszki od dołu, używając kuleczki melonowej (nie usuwaj łodygi). Jeśli to konieczne, wyciąć około 1/4 cala od podstawy każdej gruszki, więc będą siedzieć płasko po podaniu.
Połącz 3 szklanki wody i następne 5 składników (przez wino) w dużym garnku na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia. Gotować 6 minut lub aż cukier się rozpuści, mieszając od czasu do czasu.
Dodać gruszki. Za pomocą szczypiec umieść mały czysty talerz na gruszkach, aby je zważyć. Powrót do gotować na wolnym ogniu; gotować 15 minut lub do miękkości.
Wyjąć garnek z ognia; schłodzić mieszaninę do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić 4 godziny lub do nocy (nie zdejmować płyty).
Aby przygotować śmietanę, rozpuść lody w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj kardamon; gotować 2 minuty lub aż pachnące, potrząsając patelni często. Kardamon wymieszać z roztopionymi lodami; gotować na średnim ogniu 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Schłodzić śmietanę do temperatury pokojowej; przykryć i schłodzić.
Wyjmij talerz z schłodzonych gruszek.
Gruszki wyjąć z płynu łyżką szczelinową; wyrzucić płyn. Łyżka około 2 1/2 łyżki śmietany na dole każdego z 6 małych talerzy deserowych lub płytkich misek; Góra każdej porcji z 1 gruszką.
Dekoruj gałązkami mięty i mielonym kardamonem, w razie potrzeby.