Gotowane gruszki z kremem Kardamonowym

Gotowane gruszki z kremem Kardamonowym
Gotowane gruszki z kremem Kardamonowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka fasoli waniliowej, cukru, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Riesling gotowane gruszki z kremem Kardamonowym, Gotowane gruszki z kardamonem i szafranem, oraz Gruszki gotowane w czerwonym winie, kardamonie i pomarańczy.

Instrukcje

1
Aby przygotować gruszki, pracując z 1 gruszką na raz, przytrzymaj gruszkę, stronę łodygi w dół, w 1 ręce. Wykonaj 3 lub 4 szybkie kawałki gruszki od dołu, używając kuleczki melonowej (nie usuwaj łodygi). Jeśli to konieczne, wyciąć około 1/4 cala od podstawy każdej gruszki, więc będą siedzieć płasko po podaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
GruszkaGruszka
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Melon BallerMelon Baller
2
Połącz 3 szklanki wody i następne 5 składników (przez wino) w dużym garnku na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia. Gotować 6 minut lub aż cukier się rozpuści, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać gruszki. Za pomocą szczypiec umieść mały czysty talerz na gruszkach, aby je zważyć. Powrót do gotować na wolnym ogniu; gotować 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
4
Wyjąć garnek z ognia; schłodzić mieszaninę do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić 4 godziny lub do nocy (nie zdejmować płyty).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Aby przygotować śmietanę, rozpuść lody w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia.
7
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj kardamon; gotować 2 minuty lub aż pachnące, potrząsając patelni często. Kardamon wymieszać z roztopionymi lodami; gotować na średnim ogniu 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
KardamonKardamon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia. Przecedzić mieszaninę przez drobne sito nad miską; wyrzucić ciała stałe. Schłodzić śmietanę do temperatury pokojowej; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Wyjmij talerz z schłodzonych gruszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
11
Gruszki wyjąć z płynu łyżką szczelinową; wyrzucić płyn. Łyżka około 2 1/2 łyżki śmietany na dole każdego z 6 małych talerzy deserowych lub płytkich misek; Góra każdej porcji z 1 gruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dekoruj gałązkami mięty i mielonym kardamonem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon W ProszkuKardamon W Proszku
MiętaMięta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn