Gorący i kwaśny makaron Shirataki z Tofu
Gorący i kwaśny makaron Shirataki z tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 2 i kosztuje 5,63 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 17g białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz olej sezamowy, kapustę napa, makaron shirataki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Makaron Sezamowy Shirataki, Pikantny Makaron Shirataki, oraz Makaron Shirataki W Stylu Szechuańskim.
Instrukcje
Odcedzić i opłukać makaron shirataki i umieścić je w rondlu z wodą, sosem sojowym i olejem sezamowym. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia i odstawić. Wrzucić kostki tofu z 1 łyżka. sos sojowy i 1/4 łyżeczki. olej sezamowy i odstawić podczas podgrzewania olejowanej patelni non-stick lub wok. Gdy patelnia jest gorąca, podnieś tofu z marynaty i smażyć, aż będzie lekko brązowy ze wszystkich stron.
Wyjmij go z patelni i umieść z powrotem w misce z marynatą. Delikatnie wymieszać i odstawić.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki. olej sezamowy na patelnię. Na średnim ogniu, wymieszać smażyć paprykę czerwoną, czosnek, zieloną cebulę i grzyby, aż grzyby zaczną wydzielać swoje soki.
Dodaj sok z limonki, 3 łyżki. sos sojowy, cukier i dobrze wymieszać. Kontynuuj smażenie, aż mieszanina się zagotuje.
Odcedzić makaron i dodać je do patelni, wraz z tofu i jego marynaty. Wrzucić dobrze wymieszać.
Podawać na łóżku z rozdrobnionej kapusty i posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi.