Gorące azjatyckie szaszłyki wieprzowe z octem ryżowym Slaw

Gorące azjatyckie szaszłyki wieprzowe z octem ryżowym Slaw
Gorące azjatyckie szaszłyki wieprzowe z octem ryżowym Slaw jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 342 kalorie. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Jeśli masz sól, płatki pieprzu, nasiona selera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 51%. Podobne przepisy to Kanapka z wieprzowiną z sosem z octu pieprzowego i zieloną cebulą, Asian Peanut Slaw with Pork, oraz Five Spice Pork with Asian Slaw.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 10 drewnianych szaszłyków, moczonych w wodzie przez 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
1
Umieść od 4 do 5 sztuk wieprzowiny w kostkach na każdym szaszłyku i kontynuuj, aż cała wieprzowina zostanie szaszłykowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2
Umieścić na tacy z prześcieradłem.
3
Aby marynata, wymieszać sos teriyaki, słodkie chile pasty, płatki czerwonej papryki, habanero i brązowy cukier w misce, aż dobrze połączone. Weź 1/4 szklanki marynaty i baste każdy szaszłyk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Pasta ChiliPasta Chili
Habanero ChiliHabanero Chili
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Włóż szaszłyki do plastikowej torby i marynuj przez 2 do 3 godzin lub do nocy. Resztę marynaty Zachowaj jako sos fastrygujący do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Podczas gdy wieprzowina jest marynowanie, zrobić ocet ryżowy slaw. W niereaktywnej misce wymieszaj zieloną i czerwoną kapustę oraz marchewkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
5 Solonych Krakersów, Pokruszonych5 Solonych Krakersów, Pokruszonych
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Odstawić, aż kolory krwawią, około 10 minut. W tym czasie przygotuj opatrunek.
7
Ocet ryżowy ubić, majonez, musztardę, brązowy cukier, nasiona selera i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Nasiona SeleraNasiona Selera
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Wlać mieszaninę kapusty i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
9
Podawać: po zamarynowaniu wieprzowiny rozgrzej grill na średnim ogniu. Grillować szaszłyki wieprzowe na bezpośrednim ogniu przez 3 do 4 minut z każdej strony, malując na pozostałym sosie, aby uzyskać ładną karmelizację.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Podawać szaszłyki wieprzowe na łóżku z octu ryżowego slaw i dodatkowy sos do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn