Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Gorąca i kwaśna zupa z Tofu może być super przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 104 kalorie, 15g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś zapakowane w wodę tofu, ząbek czosnku, cienko zielone blaty cebuli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa gorąco-kwaśna, Tofu Hot-And-Sour Soup, oraz Zupa jarzynowa Hot & Sour z Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść tofu na kilku warstwach ręczników papierowych. Przykryj tofu kilkoma warstwami papierowych ręczników; top z żeliwną patelnią lub inną ciężką patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
2
Odstawić na 30 minut. Wyrzucić papierowe ręczniki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
3
Pokrój tofu w 1-calowe kostki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
Doprowadzić 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu; zdjąć z ognia. Wymieszać grzyby; odstawić 30 minut. Wymieszać bulion i następne 6 składników (przez czosnek); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Czosnek
Bulion
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Połączyć pozostałe 1/4 szklanki wody i skrobi kukurydzianej w małej misce, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka. Wymieszać mieszankę skrobi kukurydzianej, tofu i pędów bambusa do mieszaniny bulionu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, od czasu do czasu mieszając; zdjąć z ognia. Powoli skropić jajko do mieszanki bulionowej (nie mieszać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pędy Bambusa
Skrobia Kukurydziana
Bulion
Woda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Winegret Z Wermutu
6
Umieść patelnię na małym ogniu; gotuj 1 minutę. Delikatnie wymieszać zupę, aby połączyć.
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować eseju Chenin Blanc Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.