Gorgonzola-polędwica wołowa nadziewana sosem z Porto

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj polędwicy wołowej nadziewanej gorgonzolą z sosem z Porto. Ten przepis służy 6. Na $9.77 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 84g tłuszczu, oraz w sumie 1232 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szalotkę, sól koszerna, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto, Polędwiczki wołowe Nadziewane gorgonzolą i pieczarkami z sosem Merlot, oraz Szaszłyki z polędwicy wołowej z żurawinową porcją pieprzu i gorgonzolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić mięso do temperatury pokojowej, 1 do 1 1/2 godziny. Tymczasem, aby nadzienie: tosty bułki tartej na małej patelni na średnim ogniu, aż głęboki złoty kolor, mieszając, 4 do 5 minut; ostudzić.
Odstawić 2 łyżki. gorgonzola i 1 łyżka. pietruszka i chłód.
Połączyć bułkę tartą, pozostały ser, 3 łyżki. pietruszka, 1 łyżka. szczypiorek i 1 łyżeczka. tymianek w misce, aż dobrze wymieszane. Chill until cold, 1 godzina.
Rozgrzać grill do średniej (350 do 45
z wyłączonym palnikiem (dla gazu) lub węglami zepchniętymi na boki paleniska (dla węgla drzewnego), aby uzyskać obszar pośredni-cieplny.
Wytnij wzdłużnie rozciąć środek mięsa w granicach 1 cala. od spodu i 1/2 cala. od końców, tworząc dwie sekcje. W każdej sekcji wyśrodkuj szczelinę równolegle do pierwszej, o tej samej głębokości i długości. Gęsto zapakuj trzy szczeliny z nadzieniem. Naciśnij Wyciąć Boki razem. Pieczeń sezonowa z 1/2 łyżeczki. każda sól i pieprz.
Połóż mięso pokrojone bokiem do góry. Zawiń w boczek, nakładające się końce pod pieczeniem, jeśli boczek jest wystarczająco długi. Tie pieczeń w poprzek z kuchennym sznurkiem w 1-in. interwały.
Grill Wołowina, pokryte, na bezpośrednim ogniu, aż lekko rumiane, obracając w razie potrzeby (uważnie obserwować), 10 do 15 protokół. Przenieść mięso do pośredniego ciepła i gotować, pod przykryciem, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego do najgrubszej części mięsa (nie napełniania) osiągnie 135, 25 do 35 minut.
Przenieś do talerza, namiotu z folią i pozostaw w ciepłym miejscu 20 minut.
Tymczasem doprowadzić port i szalotka do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 filiżanki, 20 do 30 minut. Szczep; wyrzucić szalotkę. Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować 2 protokół, mieszając.
Dodaj port i doprowadzić do gotującej się na wolnym ogniu. Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę. pietruszka, 1/2 łyżki. szczypiorek i 1/2 łyżeczki. tymianek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Cięcie w 1-in. plastry i ułóż na talerzu. Top z zarezerwowaną gorgonzolą i pietruszką.
Polać mięso sosem i podawać pozostałe na boku.
* Center-cut polędwica wołowa jest splurge, ale można obniżyć koszty przez rzeźbienie cały nieobcięty polędwica siebie (to łatwe). Dowiedz się, jak w sunset.com/beeftenderloin.