Golonka jagnięca duszona z zielonym Curry i warzywami

Golonka jagnięca duszona z zielonym Curry i warzywami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj jagnięcinę dusz z zielonym Curry i warzywami spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez cookstr.com. Głowa do sklepu i odebrać chiles, sos rybny, oliwa z oliwek extra virgin, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 83%. Podobne przepisy to Duszona Jagnięcina Z Warzywami Wiosennymi I Fasolą, Duszony Goleń Jagnięcy, oraz Duszone Ravioli Z Jagnięciną.

Instrukcje

1
Umieść składniki w blenderze. Zmiksować do uzyskania konsystencji drobnej pasty, w razie potrzeby skrobając boki miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rub wszystko oprócz filiżanki pasty curry na trzcinach jagnięcych. Przykryć zarówno golonki jagnięce i pasty curry i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Podgrzać połowę oleju na dużej patelni na dużym ogniu. Jagnięcinę przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do patelni. Sear aż ładnie zbrązowieje, a następnie skręcić i uszczelnić drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Umieść trawę cytrynową, galangal, chiles, liść limonki, i filiżankę liści kolendry w kawałku gaznicy. Owinąć i zabezpieczyć saszetkę sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Liście LimonkiLiście Limonki
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
GalangalGalangal
Papryka ChiliPapryka Chili
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
SernikSernik
6
Podgrzać Pozostałe 1 łyżki oleju w dużym głębokim garnku lub holenderskim piekarniku, który można później przykryć na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
7
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
8
Dodaj zarezerwowaną pastę curry i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
9
Dodać trzciny jagnięce, bulion, 1 szklankę mleka kokosowego i saszetkę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż mięso spadnie z kości, co najmniej 1 godzinę i prawdopodobnie dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
StadoStado
KościKości
MięsoMięso
10
Wyjąć mięso na inny talerz, przykryć, i przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
11
Wyjąć saszetkę i schłodzić SOS, przykryty, w lodówce. Gdy ostygnie, usuń tłuszcz łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
12
W międzyczasie napełnij dużą miskę wodą i lodem i odstaw na bok. Doprowadzić mały garnek wody do wrzenia i dodać pozostałe liście kolendry (rezerwując gałązki do dekoracji). Gdy tylko woda powróci do wrzenia, odcedzić liście i przenieść do wody z lodem, rezerwując płyn do gotowania. Gdy ostygnie, ponownie odcedzić i umieścić liście w blenderze z 2 łyżkami zarezerwowanego płynu. Czysty, aż będzie gładki i odstawiony na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
13
Napełnij dużą miskę wodą i lodem i odstaw na bok. Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
14
Dodaj marchew, rzepa, szalotki, groszek, i fasola i gotować tylko do miękkości, o 3 protokół. Natychmiast przełożyć do lodowatej wody, odsączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Zielona CebulaZielona Cebula
MarchewMarchew
RzepaRzepa
FasolaFasola
GrochGroch
15
Doprowadzić odtłuszczony sos z powrotem do stałej gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Dodać mięso i bakłażan i gotować, aż mięso jest podgrzany i bakłażan przetargu, o 15 protokół. Wymieszać w czystej kolendry i pozostałej filiżanki mleka kokosowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
KolendraKolendra
BakłażanBakłażan
MięsoMięso
17
. Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Dodaj marchew, rzepa, szalotki, groszek, i fasola, doprawić do smaku solą, i podsmażyć, aby podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
MarchewMarchew
RzepaRzepa
FasolaFasola
GrochGroch
SólSól
19
Umieścić jagnięcinę na środku talerzy. Łyżka bakłażan i zielony sos curry i smażone warzywa wokół jagnięciny, udekorować gałązkami kolendry, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
BakłażanBakłażan
JagnięcinaJagnięcina
20
artykuł var
21
Typ_27_data = {};
22
artykuł
23
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Szkielet Gruner Veltliner (1 litr) z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Świeży, owocowy, a przede wszystkim przyjazny dla jedzenia, nasz Grüner Veltliner (w skrócie Gru-Vee) pokazuje uroki, które sprawiają, że winogrono Austria jest ulubioną odmianą białego wina. Pikantne wino o wybuchowych owocowych smakach, lekkim minerale i pełnym, ekspansywnym wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn