Golonka jagnięca duszona z zielonym Curry i warzywami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj jagnięcinę dusz z zielonym Curry i warzywami spróbować. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez cookstr.com. Głowa do sklepu i odebrać chiles, sos rybny, oliwa z oliwek extra virgin, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 83%. Podobne przepisy to Duszona Jagnięcina Z Warzywami Wiosennymi I Fasolą, Duszony Goleń Jagnięcy, oraz Duszone Ravioli Z Jagnięciną.
Instrukcje
1
Umieść składniki w blenderze. Zmiksować do uzyskania konsystencji drobnej pasty, w razie potrzeby skrobając boki miski.
Rub wszystko oprócz filiżanki pasty curry na trzcinach jagnięcych. Przykryć zarówno golonki jagnięce i pasty curry i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Trzcina Jagnięca
Sucha Przyprawa Rub
3
Podgrzać połowę oleju na dużej patelni na dużym ogniu. Jagnięcinę przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do patelni. Sear aż ładnie zbrązowieje, a następnie skręcić i uszczelnić drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Zdjąć z ognia i odstawić.
5
Umieść trawę cytrynową, galangal, chiles, liść limonki, i filiżankę liści kolendry w kawałku gaznicy. Owinąć i zabezpieczyć saszetkę sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendra
Liście Limonki
Trawa Cytrynowa
Galangal
Papryka Chili
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
Sernik
6
Podgrzać Pozostałe 1 łyżki oleju w dużym głębokim garnku lub holenderskim piekarniku, który można później przykryć na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
7
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
8
Dodaj zarezerwowaną pastę curry i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
9
Dodać trzciny jagnięce, bulion, 1 szklankę mleka kokosowego i saszetkę. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, aż mięso spadnie z kości, co najmniej 1 godzinę i prawdopodobnie dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Trzcina Jagnięca
Stado
Kości
Mięso
10
Wyjąć mięso na inny talerz, przykryć, i przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
11
Wyjąć saszetkę i schłodzić SOS, przykryty, w lodówce. Gdy ostygnie, usuń tłuszcz łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
12
W międzyczasie napełnij dużą miskę wodą i lodem i odstaw na bok. Doprowadzić mały garnek wody do wrzenia i dodać pozostałe liście kolendry (rezerwując gałązki do dekoracji). Gdy tylko woda powróci do wrzenia, odcedzić liście i przenieść do wody z lodem, rezerwując płyn do gotowania. Gdy ostygnie, ponownie odcedzić i umieścić liście w blenderze z 2 łyżkami zarezerwowanego płynu. Czysty, aż będzie gładki i odstawiony na bok.
Dodaj marchew, rzepa, szalotki, groszek, i fasola i gotować tylko do miękkości, o 3 protokół. Natychmiast przełożyć do lodowatej wody, odsączyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Zielona Cebula
Marchew
Rzepa
Fasola
Groch
15
Doprowadzić odtłuszczony sos z powrotem do stałej gotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
16
Dodać mięso i bakłażan i gotować, aż mięso jest podgrzany i bakłażan przetargu, o 15 protokół. Wymieszać w czystej kolendry i pozostałej filiżanki mleka kokosowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Kolendra
Bakłażan
Mięso
17
. Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
18
Dodaj marchew, rzepa, szalotki, groszek, i fasola, doprawić do smaku solą, i podsmażyć, aby podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Marchew
Rzepa
Fasola
Groch
Sól
19
Umieścić jagnięcinę na środku talerzy. Łyżka bakłażan i zielony sos curry i smażone warzywa wokół jagnięciny, udekorować gałązkami kolendry, i służyć.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Szkielet Gruner Veltliner (1 litr) z oceną 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.