Gofry Z Maślanki Pełnoziarnistej
Pełnoziarniste gofry z maślanki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 282 kalorie, 7G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz maślankę, olej roślinny, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gofry maślane z maślanką smażony kurczak, Gofry Pełnoziarniste, oraz Gofry Pełnoziarniste dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść płatki w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę i zmiażdż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa (lub zmiażdż w robocie spożywczym).
W dużej misce wymieszać pokruszone płatki i maślankę; odstawić 5 minut. Wymieszać z jajkiem, olejem i wanilią. Wymieszaj pozostałe składniki z wyjątkiem syropu i malin, aż będą gładkie. (Ciasto będzie grube.)
Dla każdego gofra umyj gorącą gofrownicę olejem roślinnym.
Rozprowadź ciasto na środku gorącej gofrownicy. (Gofrownice różnią się wielkością; sprawdź instrukcje producenta, aby uzyskać zalecaną ilość ciasta.) Zamknij pokrywę gofrownicy.
Piec około 5 minut lub do zatrzymania gotowania na parze i wafel jest złoty kolor. Ostrożnie wyjąć gofra.
Podawać natychmiast. Powtórz z pozostałym ciasto.
Podawać z syropem klonowym i malinami.