Gofry Czekoladowe
Wafle czekoladowe to bezmleczne poranny posiłek. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 minut. Jeśli masz proszek do pieczenia, sól, chipsy czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gofry Czekoladowe, Gofry Czekoladowe, oraz Bananowe wafle czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść płytę w piekarniku i rozgrzej do 93°. rozgrzej gofrownicę (do medium, jeśli ma ustawienia temperatury). W dużej misce ubić mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. W średniej misce ubij mleko, olej i 1/4 szklanki wody.
Wlać mieszaninę mleka do mieszaniny mąki i ubijać, aż będzie gładka. Wymieszać z czekoladą.
Gofrownica mgła sprayem do gotowania.
Na gofrownicę wlać tyle ciasta, ile zaleca producent (zwykle około 1/2 szklanki). Zamknij prasować i gotować, aż wafel będzie złoty i dmuchany, 2 do 3 minut.
Umieścić na talerzu w piekarniku.
Powtórz z pozostałym ciasto. Pomiędzy wykonaniem pojedynczych gofrów, okresowo wytrzyj żelazko papierowym ręcznikiem, aby usunąć kawałki czekolady i rozpyl żelazo w sprayu do gotowania.