Gołąbki gołąbki (Galumpkis) to bez glutenu i bez nabiału przepis z 12 porcjami. To danie główne ma 461 kalorii, 17g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 54 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka koncentratu pomidorowego, pomidorów, pietruszki o płaskich liściach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 82%, to danie jest wybitne. Podobne przepisy są Gołąbki Gołąbki (Galumpkis), Gołąbki Proste (Galumpkis), oraz Gołąbki / Gołąbki / Gołąbki.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rondel 3-kwartowy zalać olejem i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać czosnek i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
3
Dodaj pomidory i gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
4
Dodać ocet i cukier; gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ocet
SOS
Cukier
5
Umieść patelnię na średnim ogniu i posmaruj 2 łyżkami oliwy z oliwek. Podsmażyć cebulę i czosnek przez około 5 minut, aż będą miękkie. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, odrobiną wina, natką pietruszki i 1/2 szklanki przygotowanego słodko-kwaśnego sosu pomidorowego, wymieszać do włączenia, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Sos Pomidorowy
Oliwa Z Oliwek
Pietruszka-nać
Czosnek
Cebula
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Zmielone mięso połączyć w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
7
Dodać jajko, ugotowany ryż i podsmażoną cebulę. Wrzucić nadzienie razem z rękami, aby połączyć, doprawić dużą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ryż Gotowany
Cebula
Jajko
8
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Duże, uszkodzone zewnętrzne liście wyjąć z kapusty i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
10
Wytnij rdzenie kapusty ostrym nożem i ostrożnie ściągnij całą resztę liści, zachowując je w całości i tak nieuszkodzone, jak to możliwe, (pozbądź się wszystkich małych liści i użyj ich do surówki lub czegokolwiek innego.) Blanszować liście kapusty w garnku z wrzącą wodą przez 5 minut lub do giętkości. Uruchom liście pod chłodną wodą, a następnie ułóż je, abyś mógł ocenić, ile koców musisz owinąć nadzieniem. Następnie ostrożnie wyciąć żyłę środkową z liści, aby łatwiej było je zwinąć. Weź zarezerwowane Duże zewnętrzne liście i połóż je na dnie patelni, niech część liści zwisa po bokach patelni. Ta izolacja zapobiegnie spalaniu się gołąbków na dnie po upieczeniu. Użyj wszystkich dobrze wyglądających liści, aby zrobić gołąbki. Umieść około 1/2 szklanki nadzienia mięsnego na środku kapusty i zaczynając od tego, co było końcem łodygi, złóż boki i zwinąć kapustę, aby zamknąć nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Rolka
Woda
Mięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
Nóż
Patelnia
Garnek
11
Gołąbki umieścić obok siebie w rzędach, szew-side w dół, na patelni zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
12
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Pozostałe słodko-kwaśny sos pomidorowy zalać gołąbkami. Złóż wiszące liście na górze, aby zamknąć i utrzymać wilgoć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Kapusta
Rolka
14
Wierzch skropić pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.