Gnudi
Gnudi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 705 kalorii, 26g białka, oraz 23G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki kaszy mannej, sól koszerna, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę z kaszy mannej, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto Sufletowe Z Semoliny jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnudi, Szpinak i Ricotta Gnudi, oraz Grochowy Gnudi (lub Gnocchi) z boczkiem i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Dodaj około trzech czwartych kaszy manny do arkusza, rozkładając ją, tworząc mniej więcej równą warstwę.
Resztę kaszy włożyć do średniej miski. Upewnij się, że jest miejsce w lodówce do przechowywania blachy do pieczenia.
Połącz ricottę, parmezan i sól w dużej misce. Użyj dużej drewnianej łyżki do zacieru i wymieszaj mieszaninę, aż będzie dobrze połączona.
Umieścić mieszaninę w jednorazowym worku rurowym (lub zamykanym plastikowym worku). Palcami przerabiaj mieszaninę w kierunku końcówki i przekręć górną część worka. Użyj nożyczek kuchennych, aby wyciąć otwór o średnicy około 1 1/4 cala na końcu worka rurowego (lub w dolnym rogu plastikowej torby). Wymieszaj mieszaninę na tacy wyłożonej kaszą w 3 lub 4 długich liniach prostych, pozostawiając cal lub dwa odstępy między nimi.
Przytrzymaj parę nożyczek kuchennych prostopadle do tacy (można użyć noża, ale nożyczki sprawiają, że szybciej i łatwiej) i ciąć każdy pasek ciasta co 1 1/4 do 1 1/2 cala wzdłuż jego długości. Chcesz zamienić każdy pasek w 9 lub 10 pudgy Little logs.
Pracując z jednym małym kłodą na raz, delikatnie naciśnij końce między dłońmi, aby kłoda była krótsza i trochę bardziej pudgier, prawie okrągła. Staraj się nie tworzyć żadnych zagnieceń, jak to robisz (gnudi nie powinien wyglądać jak małe menele) lub żadnych zaostrzonych krawędzi. Trzymaj kłodę delikatnie w dłoni nad miską kaszy mannej. weź dużą szczyptę kaszy manny i posyp ją gnudi, delikatnie obracając gnudi, aby kasza manna pokryła każdy jej kawałek. Ostrożnie zwróć go na tacę pokrytą kaszą manną i powtórz z resztą dzienników. Upewnij się, że pozostawiasz trochę miejsca między każdym z nich na tacy.
Pył semolina pozostała w misce nad gnudi. Przykryj szczelnie tacę folią i włóż ją do lodówki. Przechowywać gnudi w lodówce, odwracając je raz dziennie i pokrywając je ponownie, aż będą jędrne i nie będą już czuć się wilgotne-daj mu co najmniej 3 dni, ale nie więcej niż
Napełnij dużą szeroką patelnię lub płytką garnek dwie trzecie pełną wodą, solij obficie i doprowadzaj do wrzenia na dużym ogniu. Tymczasem przenieść gnudi do dużego talerza, dając każdemu z nich delikatny, ale asertywny wstrząsnąć, aby usunąć wszelkie luźne semolina.
Umieść 3 łyżki masła na płytkiej patelni wystarczająco dużej, aby utrzymać gnudi w jednej warstwie, dodaj 1/3 szklanki gorącej osolonej wody i ustaw na średnim ogniu. gdy masło się stopi, zdejmij patelnię z ognia.
Dodaj pozostałe 4 łyżki masła do innej dużej patelni, Ustaw patelnię na średnim ogniu i pozwól, aby masło stopiło się i spieniło, aż stanie się lekko orzechowe i zmieni światło na złoty brąz.
Dodać szałwii do masła w jednej warstwie i gotować liście tylko, aż już chrupiące, o 2 protokół.
Przełożyć je do ręczników papierowych, aby osuszyć i posypać solą. Przechowywać brązowe masło w ciepłym miejscu z tyłu pieca, off ciepła.
Włóż gnudi do wrzącej wody i gotuj, delikatnie potrząsając garnkiem raz (nie mieszaj gnudi), przez 2 minuty. (Możesz ustawić timer. nie gotuj ich dłużej, bo się rozpadną.) Ustawić patelnię z mieszaniną masła i wody na dużym ogniu. Użyj łyżki szczelinowej szybko przenieść gotowane gnudi do wody z masłem i gotować na energicznym wolnym ogniu, potrząsając patelnię od czasu do czasu (ponownie, nie mieszać gnudi), aż sos maślany lekko zgęstnieje i zaczyna przylegać do gnudi, o 3 protokół.
Podawać gnudi na patelni lub podzielić gnudi między ciepłe płytkie miski.
Posypać parmezanem i odrobiną soli i udekorować liśćmi szałwii. polej tyle brązowego masła, ile chcesz.
U świni używam ricotty z owczego mleka, ponieważ lubię delikatną kwasowość. Ale tak długo, jak używasz naprawdę wilgotnej, miękkiej, kremowej ricotty, możesz ujść na sucho używając takiej zrobionej z krowiego mleka.
Reprinted with permission from a Girl and Her Pig by April Bloomfield, © 2012 Ecco an imprint of Harper