Gnocchi Ziemniaczano-Buraczane
Gnocchi ziemniaczano-buraczane może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.0 za porcję. Ta przystawka ma 345 kalorii, 11g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieczone ziemniaki, buraki, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gnocchi Z Buraków I Ziemniaków, Z Orzechami Laskowymi, Gnocchi z buraków i ricotty z suszonymi buraczkami i Starzonymi balsamicznymi, oraz Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń zieleninę i łodygi z buraków. Posiekać zieleninę do środka 2 szklanki. Buraki i ziemniaki przebić widelcem.
Piec ziemniaki przez 1 godzinę; piec buraki przez 1 godzinę 15 minut. Buraki i ziemniaki obieramy; do miski wciskamy przez Ryker do ziemniaków. Zważyć lub lekko łyżką 5 uncji mąki (1 szklanka) do suchej miarki.
Połącz mieszaninę ziemniaków, 5 uncji mąki i 1/2 łyżeczki soli koszernej. Wymieszać, aby uformować ciasto. Zagniatać na mące, aż będzie gładka. Podzielić na 4 równe porcje. Uformuj każdy z nich w 16-calową linę, odkurzając pozostałą mąką, aby zapobiec przywieraniu.
Wytnij każdą linę na 20 sztuk.
Zwiń każdy kawałek w dół palców lekko mąki widelca; umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przynieś wodę 6 quarts do wrzenia w garnku.
Dodać połowę gnocchi; gotować 2 1/2 protokół lub aż gotowe.
Wyjmij gnocchi łyżką szczelinową; umieść w durszlaku, aby osuszyć. Powtórz z pozostałymi gnocchi.
Rozgrzać patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 4 protokół.
Dodaj gnocchi, zielenie, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli koszernej; gotować 2 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti D. O. C. G. (). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Spalletti Chianti D. O. C. G.]()
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.