Gnocchi alla Ciociaria (Ciociaria-Style Gnocchi)

Gnocchi alla Ciociaria (Ciociaria-Style Gnocchi)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Gnocchi alla Ciociaria (Gnocchi w stylu Ciociaria). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1081 kalorii. Na 6,83 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz Pecorino romano, mąkę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi), Gnocchi Alla Romana, oraz Gnocchi alla Sorrentina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Całe ziemniaki umieścić w rondlu z wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować na niskim wrzenia, aż będą miękkie, o 45 protokół. Jeszcze ciepłe ziemniaki obrać i przełożyć przez młyn warzywny na czystą deskę do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Doprowadzić około 6 ćwiartek do wrzenia. Ustaw kąpiel lodową z 6 szklankami wody lodowej i 6 szklankami wody w pobliżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
3
Zrobić dobrze w środku ziemniaków i posypać mąką. Jajko rozbijamy na środku studni, dodajemy sól i widelcem mieszamy z mąką i ziemniakami tak, jakby robiło się makaron. Po wymieszaniu jajka, zagnieść ciasto, delikatnie ugniatając, aż uformuje się kulka. Zagnieść delikatnie kolejne 4 minuty, aż piłka będzie sucha w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
4
Ciasto podzielić na 2 duże kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Rzuć każdą kulkę na liny o średnicy 3/4 cala i przetnij liny na kawałki o długości 1 cala. Przesuń kawałki z widelca lub wzdłuż wklęsłej strony tarki do sera, aby zdobyć boki. Wrzuć kawałki ciasta do wrzącej wody i gotuj, aż wypłyną na powierzchnię, około 1 minuty. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść gnocchi do kąpieli lodowej. W międzyczasie kontynuuj z pozostałym ciastem, formując liny, wycinając 1-calowe kawałki i wyrzucając je z widelca. Kontynuuj, aż wszystkie gnocchi zostaną ugotowane i pozwól im usiąść kilka minut w łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Odsączyć gnocchi i przenieść do miski do mieszania. Wymieszać z olejem rzepakowym i przechowywać w lodówce do 48 godzin lub aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
7
W 12 do 14-calowej patelni, rozgrzać oliwę na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodać pancetta, borowiki, czosnek, cebula, seler, marchew, pietruszka i mięso kiełbasy i gotować na dużym ogniu, aż kiełbasa i warzywa są rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodaj czerwone wino, pozwól mu odparować, a następnie dodaj pomidory i płatki pieprzu. Przyprawę wyregulować solą i pieprzem, a następnie podgrzać na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
10
Niech gotować przez 45 protokół.
11
W międzyczasie zagotować 6 litrów wody i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
12
Gdy sos jest zagęszczony do odpowiedniej konsystencji, wyjąć gnocchi z pojemnika i gotować we wrzącej wodzie, aż pływają agresywnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
13
Odsączyć gnocchi i dodać do gotującego się sosu. Wrzucić bardzo delikatnie na ciepło 30 sekund, aby pokryć, a następnie podzielić równomiernie między 4 rozgrzane miseczki makaronu. Top ze świeżo startym pecorino i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
GnocchiGnocchi
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn