Gnocchi alla Ciociaria (Ciociaria-Style Gnocchi)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Gnocchi alla Ciociaria (Gnocchi w stylu Ciociaria). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1081 kalorii. Na 6,83 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz Pecorino romano, mąkę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi), Gnocchi Alla Romana, oraz Gnocchi alla Sorrentina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Całe ziemniaki umieścić w rondlu z wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować na niskim wrzenia, aż będą miękkie, o 45 protokół. Jeszcze ciepłe ziemniaki obrać i przełożyć przez młyn warzywny na czystą deskę do makaronu.
Doprowadzić około 6 ćwiartek do wrzenia. Ustaw kąpiel lodową z 6 szklankami wody lodowej i 6 szklankami wody w pobliżu.
Zrobić dobrze w środku ziemniaków i posypać mąką. Jajko rozbijamy na środku studni, dodajemy sól i widelcem mieszamy z mąką i ziemniakami tak, jakby robiło się makaron. Po wymieszaniu jajka, zagnieść ciasto, delikatnie ugniatając, aż uformuje się kulka. Zagnieść delikatnie kolejne 4 minuty, aż piłka będzie sucha w dotyku.
Ciasto podzielić na 2 duże kulki.
Rzuć każdą kulkę na liny o średnicy 3/4 cala i przetnij liny na kawałki o długości 1 cala. Przesuń kawałki z widelca lub wzdłuż wklęsłej strony tarki do sera, aby zdobyć boki. Wrzuć kawałki ciasta do wrzącej wody i gotuj, aż wypłyną na powierzchnię, około 1 minuty. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść gnocchi do kąpieli lodowej. W międzyczasie kontynuuj z pozostałym ciastem, formując liny, wycinając 1-calowe kawałki i wyrzucając je z widelca. Kontynuuj, aż wszystkie gnocchi zostaną ugotowane i pozwól im usiąść kilka minut w łaźni lodowej.
Odsączyć gnocchi i przenieść do miski do mieszania. Wymieszać z olejem rzepakowym i przechowywać w lodówce do 48 godzin lub aż będzie gotowy do podania.
W 12 do 14-calowej patelni, rozgrzać oliwę na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodać pancetta, borowiki, czosnek, cebula, seler, marchew, pietruszka i mięso kiełbasy i gotować na dużym ogniu, aż kiełbasa i warzywa są rumiane.
Dodaj czerwone wino, pozwól mu odparować, a następnie dodaj pomidory i płatki pieprzu. Przyprawę wyregulować solą i pieprzem, a następnie podgrzać na wolnym ogniu.
Niech gotować przez 45 protokół.
W międzyczasie zagotować 6 litrów wody i dodać 2 łyżki soli.
Gdy sos jest zagęszczony do odpowiedniej konsystencji, wyjąć gnocchi z pojemnika i gotować we wrzącej wodzie, aż pływają agresywnie.
Odsączyć gnocchi i dodać do gotującego się sosu. Wrzucić bardzo delikatnie na ciepło 30 sekund, aby pokryć, a następnie podzielić równomiernie między 4 rozgrzane miseczki makaronu. Top ze świeżo startym pecorino i podawać.