Gnocchi alla Ciociaria (Ciociaria-Style Gnocchi)

Gnocchi alla Ciociaria (Ciociaria-Style Gnocchi)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Gnocchi alla Ciociaria (Gnocchi w stylu Ciociaria). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 1081 kalorii. Na 6,83 zł / porcja, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz Pecorino romano, mąkę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi), Gnocchi Alla Romana, oraz Gnocchi alla Sorrentina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Całe ziemniaki umieścić w rondlu z wodą do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować na niskim wrzenia, aż będą miękkie, o 45 protokół. Jeszcze ciepłe ziemniaki obrać i przełożyć przez młyn warzywny na czystą deskę do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Doprowadzić około 6 ćwiartek do wrzenia. Ustaw kąpiel lodową z 6 szklankami wody lodowej i 6 szklankami wody w pobliżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
3
Zrobić dobrze w środku ziemniaków i posypać mąką. Jajko rozbijamy na środku studni, dodajemy sól i widelcem mieszamy z mąką i ziemniakami tak, jakby robiło się makaron. Po wymieszaniu jajka, zagnieść ciasto, delikatnie ugniatając, aż uformuje się kulka. Zagnieść delikatnie kolejne 4 minuty, aż piłka będzie sucha w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Ciasto podzielić na 2 duże kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
5
Rzuć każdą kulkę na liny o średnicy 3/4 cala i przetnij liny na kawałki o długości 1 cala. Przesuń kawałki z widelca lub wzdłuż wklęsłej strony tarki do sera, aby zdobyć boki. Wrzuć kawałki ciasta do wrzącej wody i gotuj, aż wypłyną na powierzchnię, około 1 minuty. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść gnocchi do kąpieli lodowej. W międzyczasie kontynuuj z pozostałym ciastem, formując liny, wycinając 1-calowe kawałki i wyrzucając je z widelca. Kontynuuj, aż wszystkie gnocchi zostaną ugotowane i pozwól im usiąść kilka minut w łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TarkaTarka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Odsączyć gnocchi i przenieść do miski do mieszania. Wymieszać z olejem rzepakowym i przechowywać w lodówce do 48 godzin lub aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
7
W 12 do 14-calowej patelni, rozgrzać oliwę na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodać pancetta, borowiki, czosnek, cebula, seler, marchew, pietruszka i mięso kiełbasy i gotować na dużym ogniu, aż kiełbasa i warzywa są rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
9
Dodaj czerwone wino, pozwól mu odparować, a następnie dodaj pomidory i płatki pieprzu. Przyprawę wyregulować solą i pieprzem, a następnie podgrzać na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
10
Niech gotować przez 45 protokół.
11
W międzyczasie zagotować 6 litrów wody i dodać 2 łyżki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12
Gdy sos jest zagęszczony do odpowiedniej konsystencji, wyjąć gnocchi z pojemnika i gotować we wrzącej wodzie, aż pływają agresywnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
13
Odsączyć gnocchi i dodać do gotującego się sosu. Wrzucić bardzo delikatnie na ciepło 30 sekund, aby pokryć, a następnie podzielić równomiernie między 4 rozgrzane miseczki makaronu. Top ze świeżo startym pecorino i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
GnocchiGnocchi
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn