Glazurowana gammon z sosem pietruszkowo-jabłkowym
Glazurowana gammon z pietruszką i sosem cydr wymaga ok. 6 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 1715 kalorii, 50g białka, oraz 153g tłuszczu każdy. Na $5.98 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 126 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka goździków, drobno pokrojonej Marmolady whisky, ziaren pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 82%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gammon Szkliwiony Morelowo-Jabłkowy, Slow Cooker Cider Pulled Pork with cider Barbecue Sauce, oraz Glazurowana rzepa z szalotkami i pietruszką.
Instrukcje
Zamiast moczyć szynkę na noc, aby pozbyć się nadmiaru soli, postępuj zgodnie z moją metodą na skróty.Zważyć staw i obliczyć czas kłusowania, pozwalając na 25 minut na każde 450g/1lb i umieścić staw na bardzo dużej patelni. Przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia, a następnie odsączyć całą wodę.
Wlać 600 ml / 1 kufel cydru do patelni, a następnie wlać wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć spoinę.
Dodaj cebulę, marchew, liście laurowe, łodygi pietruszki, goździki i pieprz. Doprowadzić powoli do wrzenia, zmniejszyć ogień, następnie przykryć i gotować bardzo delikatnie przez obliczony czas. Pozostawić spoinę do ostygnięcia w magazynie(idealna jest noc).
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180C / gaz 4 / Wentylator 160C. wyciągnij złącze z kolby, a następnie odcedź kolbę i zmierz 500ml / -8°l oz. Zdejmij skórkę ze stawu i zdobądź tłuszcz w diamentowy wzór.
Włożyć joint do ciężkiej puszki do pieczenia (jeśli jego wibblywobbly, podeprzeć go z wadą zgniecionej folii), zalać pozostałym cydrem i dusić w piekarniku przez 45 minut do 1 godziny, fastrygowanie często, aż zacznie brązowieć. Jeśli patelnia wyschnie, wlej trochę cydru lub wody, aby przykryć dno puszki.
W międzyczasie, rozpocząć SOS.
Do rondla włożyć mleko, łodyżki pietruszki i liście laurowe, doprowadzić do wrzenia i pozostawić do zaparzenia tak długo, jak masz.
Wyjąć złącze z piekarnika i podnieść temperaturę do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Umieść pomarańczowe połówki wokół stawu. Marmoladę roztopić, obficie posmarować całą gammon i pomarańcze, a następnie powrócić do piekarnika na 10 minut do glazury. Podnieś gammon i pomarańcze na danie do serwowania, przykryć i ogrzać podczas wykończenia sosu.
Posypać mąkę do puszki do pieczenia i zeskrobać i wymieszać, aby wymieszać z sokami.
Umieść na płycie i gotuj przez kilka minut, mieszając, aby ugotować mąkę.Stopniowo wlać mierzony wywar i dobrze ubijać. Teraz dodaj naprężone mleko i zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przecedzić do czystego rondla, wymieszać posiekane liście pietruszki i śmietanę, następnie delikatnie podgrzać i sprawdzić przyprawę.
Wlać do ciepłego dzbanka i podawać ze stawem.