Gingersnap Lemon Ice Cream Sandwiches
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 493 kalorie, 5G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Jeśli 82 grosze za porcję spada w budżecie, Gingersnap Lemon Ice Cream Sandwiches może być ogromny Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 438 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z cytryny, mocno brązowy cukier, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Lody Gingersnap Kanapki, Kanapki z lodami Gingersnap Dulce de Leche, oraz Kremowe Lody Cytrynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz mleko, śmietanę, skórkę cytrynową i 1/2 szklanki cukru w rondlu. Gotować, często mieszając, na średnim ogniu, aż prawie gotować. W misce ubij żółtka, pozostały 1/2 szklanki cukru i sól. Powoli wlać gorący płyn do mieszaniny jaj, ubijając podczas nalewania. Wrzucić mieszankę do rondla. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając z odpornym na ciepło plastikiem lub drewnianą szpatułką, aż krem osiągnie 79° i lekko pokryje szpatułkę.
Odcedzić krem do czystej miski i schłodzić w łaźni lodowej do temperatury pokojowej. Wymieszać z sokiem z cytryny. Przechowywać w lodówce krem przez co najmniej 4 godziny lub do nocy. Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Zamrażać do momentu,w którym można nabrać, około 4 godzin, w zależności od zamrażarki.
Przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir, biały pieprz i ziele angielskie. Wymieszać z solą.
Ubij masło, 1/4 szklanki cukru granulowanego i brązowy cukier razem, aż będzie gładka. Zamieszaj w jajku.
Wymieszać z melasą. Suche składniki wymieszać w 2 dodatkach. Przechowywać w lodówce ciasto do bardzo twarde, co najmniej 3 godziny.
Ciasto podzielić na pół, owinąć każdą połowę folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 4 dni. Gdy ciasto jest twarde, rozwałkuj ciasto na lekko posmarowanej cukrem powierzchni roboczej na dwie 9-calowe kłody.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 3 patelnie do pieczenia z pergaminem.
Ciasto pokroić w plastry o grubości 1/2 cala. Powinno być co najmniej 24 ciasteczek.
Do miski włóż pozostałą 1/4 szklanki cukru granulowanego. Ciasteczka posmarować cukrem.
Umieścić ciasteczka 2 1/2 inchesapart na przygotowanych patelniach.
Piec ciasteczka, aż zestaw i nie mokro patrząc, 10 do 12 protokół. Będą puszyste, gdy wyjmiesz je z piekarnika i zatonie, gdy ostygną.
Umieść 12 ciasteczek, od dołu do góry, na powierzchni roboczej.
Na każdą z nich nałożyć dużą gałkę lodów. Top z drugim ciastkiem, dolnej stronie przed lodami, i delikatnie naciśnij, aby przylegać do kanapki razem.
Podawać natychmiast lub zamrozić, aż będzie gotowy do podania. Po zamrożeniu dobrze owinąć folią lub przechowywać w szczelnym pojemniku.
Reprinted with permission from a Passion for Ice Cream by Emily Luchetti, (C) 2006, Chronicle Books