Gigantyczne ciasto czekoladowe z gorzko-czekoladowym Ganache i jadalnymi kwiatami
Gigantyczne ciasto czekoladowe z gorzko-słodko-czekoladowym Ganache i jadalnymi kwiatami może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 315 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mąki, czekolada, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Gigantyczne Ciasto Czekoladowe Z Gorzko-Czekoladowym Ganache I Edi, Gigantyczne Ciasto Czekoladowe Z Gorzko-Czekoladowym Ganache, oraz Czekoladowe ciasto orzechowe ze słodko-gorzkim Ganache.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 12-calową patelnię do ciast o wysokości 2 cali z rozpylaczem. Dno linii patelni z papierem do pieczenia okrągłym. Spray parchmentpaper z nonstick spray. Pył pan z flour, wypłukując nadmiar. Przesiać 2 szklanki mąki, sody oczyszczonej, proszku do pieczenia i saltinto średniej miski. Kakao przesiać do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Kakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
Do Szczotkowania I Smażenia
Piekarnik
2
Wlać 1 szklankę wrzącej wody overcocoa; trzepaczka do mieszania. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i jajka w dużej misce, aż światłai puszyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać masło do mieszaniny i ubić do wymieszania. Pokonać mieszankę incocoa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
4
Dodać maślankę i wanilię; ubić, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Wanilia
5
Dodaj suche składniki andbeat na niskim tylko do blend.
6
Przenieść ciasto toprepared pan; gładka Góra.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Piec ciasto, aż tester włożony docentrum wychodzi czysty, o 38 protokół.Fajne ciasto całkowicie na patelni na rack.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód. Coverand odstawić w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
8
Umieść posiekaną czekoladę, masło i wanilię w średniej misce. Bringcream i cukier gotować w średnim rondlu, mieszając do rozpuszczenia cukru. Ostrożnie wlać śmietanę do miski z czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Wanilia
Masło
Krem
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Do Szczotkowania I Smażenia
9
Odstawić 1 minutę.
10
Trzepaczka aż się stopi i będzie gładka. Ganache schłodzić, aż zgęstnieje iczyszczalny, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
11
Ostrożnie odwróć ciasto na dużą płytkę tortową. Delikatnie usunąć pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
12
Rozprowadzić ganache na górze i bokach ciasta i pozostawić do Ustawienia ganache, około 1 hour.DO naprzód: ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej.Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami
13
Odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinęprzed dekorowaniem.
14
Udekoruj ciasto jadalnymi kwiatami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwiaty Jadalne
15
Pokroić w kliny i podawać.
16
* Dostępne w niektórych supermarketach i na rynkach farmerskich. Używaj tylko tych kwiatówktóre zostały uprawiane bez pestycydów.