Gazpacho
Gazpacho wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 191 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępna zupa. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, ogórek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gazpacho z homarem Maine: Gazpacho con Bogavante, Gazpacho Białe (Gazpacho Blanco), oraz Gazpacho dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz i pokrój każdy ząbek czosnku na pół.
Usuń zielony pędu wewnątrz, jeśli istnieje. Napełnij mały rondel zimną wodą i dodaj czosnek. Doprowadzić wodę do wrzenia. Gdy woda zacznie się gotować, wyciągnij czosnek z wody i do miski z lodowatą wodą, aby szybko go ostygł. Powtórz to dwa razy, zawsze zaczynając od zimnej wody w rondlu. Cebulę obrać i pokroić na pół, a następnie pokroić na duże kawałki. Obrać ogórek.
Pokrój na pół, a następnie na duże kawałki. Paprykę przeciąć na pół, a następnie usunąć nasiona i białe błony. Paprykę posiekać, następnie na bok wraz z ogórkiem i cebulą.
Pomidory pokroić w duże kliny i włożyć do miski z cebulą, ogórkami i papryką.
Dodać chleb, rozdarty na kawałki, a następnie zalać wodą. Przetwarzaj wszystko razem za pomocą ręcznego blendera lub robota kuchennego. Odcedzić gazpacho przez sitko o drobnych oczkach.
Dodać olej, ocet i majonez, następnie ubić lub zmiksować zupę, aż będzie gładka i kremowa. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce (co najmniej 2 godziny).
Gazpacho podawać w miseczkach do zupy z grzankami i dodatkową mżawką oliwy z oliwek.
Przedruk za zgodą z rodzinnego posiłku: domowa kuchnia z Ferran Adrià przez Ferran Adrià, (C) © 2011 Phaidon Press