Garnki czekoladowe de Crème
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj garnków czekoladowych de Crème. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1678 kalorii, 26g białka, oraz 126 g tłuszczu na porcję. Na 4,37 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz homogenizowane mleko, ciężką śmietanę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Garnki czekoladowe de Creme, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Włożyć czekoladę i sól do średniej żaroodpornej miski. Odstawić.
W średnim rondlu połącz mleko, śmietanę i cukier. Doprowadzić do niskiego wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Wlać gorącą mieszaninę w trzech dodatkach na czekoladę, mieszając między każdym dodatkiem do połączenia.
Niech mieszanina czekolady ostygnie do temperatury pokojowej, około 30 minut; natychmiastowy odczyt termometr powinien rejestrować 70 ° F do 75 ° F.
Doprowadzić duży czajnik wody do wrzenia.
W osobnej misce ubijamy jajka i żółtka. Użyj trzepaczki lub blendera zanurzeniowego, aby połączyć je z schłodzoną mieszaniną czekolady, aby uzyskać krem.
Wlać mieszaninę kremu przez sitko o drobnych oczkach do czystej miski na 4 filiżanki z wylewką, takiej jak duża miarka.
Podzielić osiemnaście słoików 2-uncji lub dziewięć 4-uncji ramekin między dwoma 9-na-13-calowych patelni do pieczenia.
Wlać mieszaninę kremu do słoików do podstawy szyi lub podzielić między ramekiny. Ostrożnie wlać gorącą wodę do patelni, aby osiągnąć jedną trzecią drogi w górę boków kremu. Każdą patelnię szczelnie przykryć folią.
Umieść każdą patelnię na stojaku piekarnika i piecz przez 20 minut, a następnie ostrożnie otwórz każdą pokrywę (z dala od twarzy), aby uwolnić parę. Ponownie przykryć Patelnie i piec przez kolejne 10 minut. Uwolnij parę, a następnie odzyskaj i piecz, aż kremy będą twarde, o 20 minut dłużej. (Cały proces powinien trwać około 35 do 40 minut w sumie dla obu rozmiarów.)
Ostrożnie przenieś patelnie do stojaka z drutu i odkryj. Pozostaw krem w gorącej wodzie do ostygnięcia na 15 lub 20 minut, a następnie wytrzyj każdą filiżankę do czysta. Przykryć każdą porcję pokrywkami słoików lub plastiku i przechowywać w lodówce garnki de crème, aż będą całkowicie zimne, o 2 do 3 godzin.
Podawać z bitą śmietaną i kratką czekolady. Będą one przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do 3 dni.