Garnek z glinką z kurczakiem i imbirem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj garnka z kurczakiem i imbirem. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz Tajskie chiles, cebulę, sos rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gliniany Garnek Imbir Kurczak, Chiński kurczak bez gliny z soją i imbirem, oraz Ugotuj książkę: Glinka-garnek imbir wieprzowina z figami i marynowanym koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić brązowy cukier i wodę w dużym glinianym garnku lub holenderskim piekarniku z ciasną pokrywką na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia; dodać imbir, czosnek, sos sojowy, sos rybny, sok z limonki, anyż, i chiles; i mieszać do połączenia.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 30 minut.
Dodać kawałki kurczaka i włączyć do płaszcz w marynacie.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę, lub przykryć i marynować w lodówce do 24 godzin.Jeśli są przykryte, odkryć garnek i umieścić go na dużym ogniu.
Dodać bulion z kurczaka i cebulę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 1 godzinę.
Wyjąć kurczaka na talerz. Zwiększyć ogień do średniego i dusić energicznie, aż sos lekko ciemnieje w kolorze i zmniejszył się o około jedną trzecią, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Udekoruj kurczaka kolendrą i podawaj z sosem i ryżem na parze.