Garlicky zupa Bakłażanowo-pieprzowa z miętą
Garlicky bakłażan i papryka zupa z miętą może być tylko zupa szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 2,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane szaszłyki z jagnięciny i figi z polewą miętowo-pieprzową i grillowanym bakłażanem, Zupa z grillowanego bakłażana i papryki, oraz Curry pieczona zupa z czerwonej papryki i bakłażana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj dużą blachę do pieczenia z oliwą z oliwek. Ułóż bakłażany na blasze do pieczenia, wyciąć stronę w dół, i piec, aż tylko miękkie, o 20 protokół.
Niech ostygnie lekko, a następnie pokroić połówki bakłażana wzdłuż na trzecie. Wyrzucić skórę bakłażana i bardzo obskurne porcje, a następnie pokroić bakłażany na kawałki 1/2 cala.
Rozgrzej brojlery. Lekko posmaruj czerwoną paprykę oliwą z oliwek i ustaw na ciężkiej blasze do pieczenia. Broil czerwone papryki 6 cali od ciepła, obracając papryki od czasu do czasu, aż lekko zwęglone na całym, o 15 protokół.
Przełożyć do miski, przykryć folią i pozostawić na parze przez 10 minut. Paprykę obrać, osadzić i posadzić, a następnie pokroić w 1/4 cala kostkę.
W dużym rondlu podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 7 protokół. Delikatnie wymieszać bakłażany i paprykę i doprawić solą i cayenne.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż smaki mieszają, o 10 protokół.
W międzyczasie, w moździerzu, tłucz czosnek z 1/2 łyżeczki soli, aż będzie gładki. Wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny i szczyptą cayenne.
2 łyżki mięty wymieszać z zupą i kadzi do płytkich miseczek. Top z dolną aioli i posypać miętą i służyć.