Garlicky bakłażan i pomidor Spread (Mirza Ghasemi) z " nowej kuchni Perskiej
Garlicky bakłażan i pomidor Spread (Mirza Ghasemi) z " nowej kuchni Perskiej jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu. 107 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka bakłażana, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Garlicky stosy pomidorów i bakłażanów, Garlicky bakłażan, pomidor i bazylia Bobolis, oraz Sałatka z bakłażana Garlicky z sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj blachę olejem z pestek winogron.
Ułożyć bakłażana twarzą w dół na blasze do pieczenia, zdobyć skórę widelcem i piec przez około 1 godzinę, aż bardzo miękkie. Gdy ostygnie, wyjąć mięso i grubo posiekać.
Przynieś mały garnek wody do wrzenia i przygotuj miskę z lodowatą wodą.
Pokrój płytkie X u podstawy każdego pomidora i gotuj przez 1 minutę, a następnie zanurz w lodowatej wodzie. Zdjąć skórę i pokroić w małe kostki.
Rozgrzać olej z pestek winogron w dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu i dodać pomidory, bakłażan, czosnek, pasta pomidorowa, i kurkuma. Gotuj przez 10 minut, aż pomidory zmiękną, a smaki czosnku i kurkumy złagodnieją.
Weź około 1/4 szklanki warzyw i ubić je z jajkami w misce.
Dodaj mieszaninę do patelni i gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut, aż jajka zostaną całkowicie ugotowane. Wyłączyć ogień i dodać sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem i przelać do miski.
Podawać na ciepło posypane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.