Galette des Rois

Galette des Rois
Galette des Rois jest Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Ta przystawka ma 223 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 403 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ekstrakt z wanilanu, pastę migdałową, ciasto francuskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Galette des rois, Vegan Galette des Rois, oraz Domowe Galette des Rois.

Instrukcje

1
Umieść pastę migdałową w robocie kuchennym lub blenderze z około połową cukru i przetwarzaj, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać masło i pozostały cukier i proces do gładkiej, a następnie zmiksować w 1 jajko, ekstrakt waniliowy, ekstrakt migdałowy, mąkę i sól. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Blachę do pieczenia lub linię posmarować papierem do pieczenia i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
Rozwałkuj jeden arkusz ciasta francuskiego na 11-calowy kwadrat. Przechowywać ciasto chłodne, nie zagniatać ani nie rozciągać. Użyj dużego talerza ciasta, patelni do ciasta lub patelni, aby narysować 11-calowy okrąg na cieście za pomocą końcówki małego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
NóżNóż
5
Ułóż krąg ciasta na przygotowanej blasze do pieczenia. Powtórz z drugim arkuszem ciasta. Przechowywać w lodówce obu arkuszy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Usypać nadzienie migdałowe na środku ciasta, które znajduje się na blasze do pieczenia. Pozostawić około 1 1/2 cala marginesu na krawędziach. Naciśnij fasolę lub feve w dół do nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Umieść drugi arkusz ciasta na wierzchu i naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Pozostałe jajko ubić widelcem i lekko posmarować wierzchem galetki. Użyj noża, aby uzyskać krzyżujący się wzór w myciu jaj, a następnie nakłuj kilka małych szczelin na górze, aby upuścić parę podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
8
Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku. Nie otwieraj piekarnika, dopóki czas się nie skończy, ponieważ ciasto nie będzie w pełni nadmuchać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z piekarnika i odkurzyć cukrem cukierniczym. Powrót do piekarnika i gotować przez dodatkowe 12 do 15 minut, lub do góry jest głęboki złoty brąz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
11
Połóż delikatnie złotą papierową koronę na wierzchu ciasta. Zostanie to wykorzystane do ukoronowania osoby, która znajdzie fasolę lub feve.
12
Podawać na ciepło lub na zimno. Pamiętaj, aby powiedzieć wszystkim o fasoli lub feve.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn