Galaretka z mniszka lekarskiego
Galaretka z mniszka lekarskiego to przyprawa na 48 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy, bezmleczny, wegetariański laktoovo i zgodny z FODMAP ma 97 kalorii , 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 18 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 265 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga kwiatów mniszka lekarskiego, barwnika spożywczego, wody i sproszkowanej pektyny owocowej. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy to Pesto z mniszka lekarskiego , Galaretka z galaretki i Koktajl z masła orzechowego i galaretki .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj kwiaty mniszka lekarskiego z wodą; gotuj przez 4 minuty.
Wyłóż sitko lub durszlak czterema warstwami gazy lub jednym filtrem do kawy; umieść je nad miską.
Umieść mieszankę mniszka lekarskiego w przygotowanym sitku. Odcedź mieszankę, zachowując 3 szklanki płynu. Wyrzuć kwiaty.
W holenderskim piekarniku połącz pektynę i odłożony płyn z mniszka lekarskiego. Doprowadź do wrzenia na wysokim ogniu, stale mieszając. Dodaj cukier; ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać ekstrakt i, jeśli chcesz, barwnik spożywczy. Zdjąć pianę. Wlać gorący płyn do gorących, wysterylizowanych półlitrowych słoików, pozostawiając 1/4-calową przestrzeń.
Usuń pęcherzyki powietrza i w razie potrzeby dostosuj przestrzeń nad lustrem, dodając gorącą mieszankę. Wytrzyj brzegi. Umieść pokrywki na środku słoików; zakręć opaski, aż będą szczelne.
Umieść słoiki w puszce z gotującą się wodą, upewniając się, że są całkowicie zakryte wodą. Doprowadź do wrzenia; gotuj przez 5 minut.