Galaretka Z Czarnego Bzu

Galaretka Z Czarnego Bzu
Przepis galaretka z czarnego bzu może być wykonana w około 3 godziny. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 90 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1130 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z prostych przepisów wymaga czarnego bzu, soku z cytryny, pektyny surejell i cukru granulowanego. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap dieta. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Galaretka Z Czarnego Bzu, Jasne.Galaretka z czarnego bzu, oraz Certoâ® galaretka z czarnego bzu są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Wypłucz grona czarnego bzu: dokładnie wypłucz grona czarnego bzu. Najłatwiej jest umieścić je w zlewie mojego zlewu kuchennego i napełnić wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Jeśli wybrałeś własny bzu, często pojawiają się małe robaki do squasha lub pająki, które pojawią się na powierzchni, więc miej na nie oko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Usuń bzu z łodyg: pracując nad dużą misą, pracuj na jednym małym klastrze naraz, delikatnie grabiąc palce lub zęby widelca w poprzek klastrów, aby usunąć jagody z łodyg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Używaj głównie jagód, które są całkowicie niebieskie lub czarne. Kilka niedojrzałych zielonych jagód jest w porządku; mają więcej pektyny i w tym pomoże zestaw galaretek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
PektynaPektyna
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
5
Na każdą porcję galaretki Zbierz 3 lbs pozbawionych łodyg czarnego bzu (około 8 do 10 szklanek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
6
Wrzucamy do garnka bzu i gotujemy na wolnym ogniu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Umieść jagody w dużym garnku i zmiażdż maserem ziemniaczanym, aby uwolnić niektóre soki. Włączyć ciepło do medium i nadal kruszyć, jak mieszanina nagrzewa się do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Gdy jagody i ich soki osiągną wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego i niech owoce gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
9
Zdjąć z ognia.
1
Umieść duże sito o drobnych oczkach lub 4 warstwy gazy, nad garnkiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Powoli przełożyć tłuczone jagody i sok na sito, aby odcedzić sok do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Odcedzić na godzinę.
4
słoiki do konserw: potrzebujesz 5-6 8-uncjowych słoików i pokrywek do konserw. Wypłukać słoiki i umieścić na blasze do pieczenia, dopełnić, w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Podgrzewać przez 10 minut w temperaturze 93°, aby wysterylizować słoiki.
6
Aby wysterylizować pokrywki, przynieś czajnik z kilkoma szklankami wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Umieść pokrywki w płytkiej misce i zalej je wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
out the juice: będziesz potrzebował 3 szklanek soku, aby zrobić jedną partię galaretki, jeśli używasz MCP lub Sure
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
9
Galaretka pektyna.**
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
10
Każda ilość większa niż ta, którą możesz zarezerwować na zrobienie syropu lub dodać do innej partii na galaretkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1
Umieść 3 szklanki soku w dużym, wysokim, szerokim garnku (8-quart).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj sok z cytryny i pektyny. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
PektynaPektyna
1
Dodać 4 1/2 szklanki cukru i 1/4 łyżeczki masła. Wymieszać drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia ponownie. Obserwuj garnek, ponieważ mieszanina znacznie się spieni. Być może trzeba nieco obniżyć ciepło, aby piana nie zagotowała się nad garnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Nawiasem mówiąc, powodem, dla którego dodajemy niewielką ilość masła, jest to, że pomaga utrzymać mieszaninę przed gotowaniem się tak wysoko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Zagotuj mieszaninę, a następnie wlej do słoików do konserw: gdy tylko mieszanina osiągnie walcujący wrzątek, którego nie można zmniejszyć przez mieszanie, obserwuj zegar.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
4
Dokładnie po 2 minutach wyjąć z ognia i wlać mieszaninę do słoików konserwowych do 1/4 cala przestrzeni nad głową od obręczy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
5
Bezpieczne słoiki do konserw z pokrywkami: przetrzyj felgi wilgotnym ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Umieść pokrywki na słoikach i pierścieniach, aby je zabezpieczyć.
7
Jeśli chcesz, aby zapewnić dobre uszczelnienie i chronić przed pleśnią (wszelkie potencjalnie szkodliwe bakterie zostaną już zniszczone przez stężenie cukru w galarecie), możesz przetwarzać słoiki w łaźni wodnej przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Aby to zrobić, umieść stojak na parze na dnie dużego, wysokiego garnka. Napełnij garnek do połowy wodą (wystarczy, aby przykryć słoiki z cala lub dwóch wody, gdy w garnku), doprowadzić do wrzenia, delikatnie umieścić słoiki w garnku (pomaga użyć podnośnika słoika, szczypce lub nosić gumowe rękawice), gotować przez 5 minut i usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Ochłoń. Gdy galaretka chłodzi, powinieneś usłyszeć trzaskający dźwięk, jak uszczelka pokryw.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
10
** Uwaga są to wytyczne z instrukcji pectin box. Odkryłem, że czasami nawet połowa pektyny spowoduje, że galaretka się ustawi, choć być może nie tak jędrna jak cała ilość.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn