Galaretka Z Czarnego Bzu

Galaretka Z Czarnego Bzu
Przepis galaretka z czarnego bzu może być wykonana w około 3 godziny. Ten przepis sprawia, że 50 porcji z 90 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1130 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z prostych przepisów wymaga czarnego bzu, soku z cytryny, pektyny surejell i cukru granulowanego. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap dieta. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Galaretka Z Czarnego Bzu, Jasne.Galaretka z czarnego bzu, oraz Certoâ® galaretka z czarnego bzu są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Wypłucz grona czarnego bzu: dokładnie wypłucz grona czarnego bzu. Najłatwiej jest umieścić je w zlewie mojego zlewu kuchennego i napełnić wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Jeśli wybrałeś własny bzu, często pojawiają się małe robaki do squasha lub pająki, które pojawią się na powierzchni, więc miej na nie oko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3
Usuń bzu z łodyg: pracując nad dużą misą, pracuj na jednym małym klastrze naraz, delikatnie grabiąc palce lub zęby widelca w poprzek klastrów, aby usunąć jagody z łodyg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Używaj głównie jagód, które są całkowicie niebieskie lub czarne. Kilka niedojrzałych zielonych jagód jest w porządku; mają więcej pektyny i w tym pomoże zestaw galaretek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
PektynaPektyna
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
5
Na każdą porcję galaretki Zbierz 3 lbs pozbawionych łodyg czarnego bzu (około 8 do 10 szklanek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
6
Wrzucamy do garnka bzu i gotujemy na wolnym ogniu: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Bez CzarnyBez Czarny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Umieść jagody w dużym garnku i zmiażdż maserem ziemniaczanym, aby uwolnić niektóre soki. Włączyć ciepło do medium i nadal kruszyć, jak mieszanina nagrzewa się do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Gdy jagody i ich soki osiągną wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego i niech owoce gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
9
Zdjąć z ognia.
1
Umieść duże sito o drobnych oczkach lub 4 warstwy gazy, nad garnkiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Powoli przełożyć tłuczone jagody i sok na sito, aby odcedzić sok do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Odcedzić na godzinę.
4
słoiki do konserw: potrzebujesz 5-6 8-uncjowych słoików i pokrywek do konserw. Wypłukać słoiki i umieścić na blasze do pieczenia, dopełnić, w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Podgrzewać przez 10 minut w temperaturze 93°, aby wysterylizować słoiki.
6
Aby wysterylizować pokrywki, przynieś czajnik z kilkoma szklankami wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Umieść pokrywki w płytkiej misce i zalej je wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
out the juice: będziesz potrzebował 3 szklanek soku, aby zrobić jedną partię galaretki, jeśli używasz MCP lub Sure
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
9
Galaretka pektyna.**
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
10
Każda ilość większa niż ta, którą możesz zarezerwować na zrobienie syropu lub dodać do innej partii na galaretkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1
Umieść 3 szklanki soku w dużym, wysokim, szerokim garnku (8-quart).
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj sok z cytryny i pektyny. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
PektynaPektyna
1
Dodać 4 1/2 szklanki cukru i 1/4 łyżeczki masła. Wymieszać drewnianą łyżką. Doprowadzić do wrzenia ponownie. Obserwuj garnek, ponieważ mieszanina znacznie się spieni. Być może trzeba nieco obniżyć ciepło, aby piana nie zagotowała się nad garnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Nawiasem mówiąc, powodem, dla którego dodajemy niewielką ilość masła, jest to, że pomaga utrzymać mieszaninę przed gotowaniem się tak wysoko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
3
Zagotuj mieszaninę, a następnie wlej do słoików do konserw: gdy tylko mieszanina osiągnie walcujący wrzątek, którego nie można zmniejszyć przez mieszanie, obserwuj zegar.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
4
Dokładnie po 2 minutach wyjąć z ognia i wlać mieszaninę do słoików konserwowych do 1/4 cala przestrzeni nad głową od obręczy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
5
Bezpieczne słoiki do konserw z pokrywkami: przetrzyj felgi wilgotnym ręcznikiem papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do KonserwSłoik Do Konserw
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
6
Umieść pokrywki na słoikach i pierścieniach, aby je zabezpieczyć.
7
Jeśli chcesz, aby zapewnić dobre uszczelnienie i chronić przed pleśnią (wszelkie potencjalnie szkodliwe bakterie zostaną już zniszczone przez stężenie cukru w galarecie), możesz przetwarzać słoiki w łaźni wodnej przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Aby to zrobić, umieść stojak na parze na dnie dużego, wysokiego garnka. Napełnij garnek do połowy wodą (wystarczy, aby przykryć słoiki z cala lub dwóch wody, gdy w garnku), doprowadzić do wrzenia, delikatnie umieścić słoiki w garnku (pomaga użyć podnośnika słoika, szczypce lub nosić gumowe rękawice), gotować przez 5 minut i usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Ochłoń. Gdy galaretka chłodzi, powinieneś usłyszeć trzaskający dźwięk, jak uszczelka pokryw.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
10
** Uwaga są to wytyczne z instrukcji pectin box. Odkryłem, że czasami nawet połowa pektyny spowoduje, że galaretka się ustawi, choć być może nie tak jędrna jak cała ilość.
Składniki, których będziesz potrzebować
PektynaPektyna
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn