Galaretka Muszkatołowa Z Jeżynami
Galaretka muszkatołowa z jeżynami zajmuje około 4 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,08 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 3G tłuszczu i w sumie 462 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką jeżyny, muszkatoł, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło tę przyprawę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, który jest solidny. Spróbuj Jeżyny W Galarecie Muszkatołowej, Jeżyny w galarecie muszkatołowej, oraz Galaretka z rabarbaru i muszkatu dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Jeżyny przełożyć do miski, posypać 1 łyżką cukru i przekręcić rozmaryn rękami, aby uwolnić olejki eteryczne i wrzucić na wierzch. Delikatnie wrzuć jagody, aby się połączyć i pozwól im usiąść, wchłaniając smak podczas robienia galaretki muszkatołowej.
Połącz muszkat, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i pozostały cukier w ciężkim garnku i umieść na średnim ogniu. Dusić i mieszać, aż wokół garnka pojawią się małe bąbelki, a alkohol zacznie parować; około 15 minut.
Namocz arkusze żelatyny w zimnej wodzie przez 2 minuty, aby zmiękły*, następnie usuń je i wyciśnij nadmiar wody.
Zdjąć z ognia i wyłowić paski pomarańczy.
Dodaj arkusze żelatyny do gorącego wina i gotuj jeszcze przez 1 minutę, mieszając, aby całkowicie się rozpuścić.
Pozostaw galaretkę lekko do ostygnięcia przez 5 minut.
* jeśli używasz sproszkowanej żelatyny, namocz w 2 łyżkach zimnej wody przez 3 minuty, a następnie dodaj do gorącej mieszanki wina.
Napełnij 4 martini lub kieliszki do wina jedną czwartą drogi jeżynami; ostrożnie polej jagody galaretką muszkatołową, aby napełnić szklanki do góry. Schłodź, aż dokładnie zżeluje się i zastygnie, co najmniej 4 godziny lub do nocy.
Udekoruj galaretkę muszkatołową bitą śmietaną i miętą; podawaj z pozostałym Muszkatem.