Gęś faszerowana z kminkiem i jabłkami: Oca Ripiena
Gęś faszerowana z kminkiem i jabłkami: Oca Ripiena może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 11,13 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 125g białka, 265 g tłuszczu, oraz w sumie 2965 kalorii. Mieszanka oliwy z oliwek, pietruszki, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 54 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Eskarola Nadziewana (Scarola Ripiena), Pieczona Gęś Z Jabłkami, oraz Ziemniaki I Jabłka Z Gęsim Tłuszczem.
Instrukcje
Na patelni ułożyć gęsią pierś. W misce mieszamy jałowiec, rozmaryn, 1/4 szklanki oliwy z oliwek i ocet i zalewamy pierś. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
W 14-calowej patelni saute rozgrzać pozostały olej na średnim ogniu i dodać cebulę. Gotować, aż zmiękną, o 8 do 10 protokół.
Dodać jabłka, kminek i ugotowane ziemniaki i gotować kolejne 10 minut, lub aż jabłka zaczną mięknąć.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Dodać bułkę tartą, natkę pietruszki, goździki i jajko i doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Zdjąć gęś z marynaty, zetrzeć i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem i położyć płasko na desce do krojenia.
Ułóż farsz równomiernie na gęsi i zwiń jak galaretkę. Bezpiecznie związać się z rzeźnikiem?s Sznurek i umieścić w patelni do pieczenia. Piec w piekarniku przez 45 do 50 minut, lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 150 stopni F.
Wyjąć, pozostawić na 10 minut, a następnie wyrzeźbić.