Fusilli ze szparagami i boczkiem
Fusilli ze szparagami i boczkiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.48 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 687 kalorii. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz szparagi, parmigiano-reggiano plus dodatkowe, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest świetne. Podobne przepisy to Fusilli ze szparagami i boczkiem, Fusilli ze szparagami, groszkiem i rukolą, oraz Fusilli ze szparagami-miętowe Pesto.
Instrukcje
Boczek gotować w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, o 6 protokół.
Przełożyć boczek łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni, następnie dodać olej i cebulę na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie złoty, o 4 protokół.
Dodaj szparagi i smażyć, mieszając, aż chrupiące-miękkie, 4 do 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Podczas gotowania cebuli, gotować makaron w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania makaronu i spuścić makaron w durszlaku.
Powrót makaron do garnka wraz z mieszaniną szparagów, 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu, i ser.
Dodaj pozostałe 1/2 szklanki wody do gotowania na patelni i deglaze przez gotowanie, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, 1 minuta.
Dodaj do makaronu i wrzucić na umiarkowanie małym ogniu, aż dobrze połączone, o 30 sekund.
Podawać makaron posypany boczkiem i z dodatkiem sera na boku.