Frytki z kurczaka z Orzo

Frytki z kurczaka z Orzo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z Fricassee z Orzo. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 446 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, zieloną cebulę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Fricassee, Kurczak Fricassee, oraz Frytki z kurczaka z estragonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Wyjąć kurczaka z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj cebulę, marchew, szynka, i czosnek na patelnię; smażyć 4 protokół lub aż lekko rumiane. Wymieszać w bulionie i winie, skrobanie poluzować rumiane kawałki. Powrót kurczaka na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
BulionBulion
WinoWino
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjmij kurczaka z patelni łyżką szczelinową; utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
6
Dodać śmietanę ubijającą; gotować, odsłonięte, na średnim ogniu 8 minut. Łyżka 3/4 szklanki orzo na każdym z 4 talerzy. Na wierzchu po 1 połowie piersi kurczaka, 1/3 szklanki sosu i 1 łyżka natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
7
W razie potrzeby udekorować gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn