Frytki Polenta z pikantnym sosem pomidorowym

Frytki Polenta z pikantnym sosem pomidorowym mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 330 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz mąkę, polentę pieczoną w piekarniku, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki Ratatouille (cukinia i bakłażan) z pikantnym sosem pomidorowym, Pasternakowe Frytki Z Pikantnym Sosem Curry, oraz Pieczone frytki Polenta z sosem czosnkowo-pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ser wymieszać na gorącą polentę podstawową.
Dodać sól i pieprz do smaku. Zeskrobać mieszaninę na maślaną 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia i, za pomocą szpatułki, która została zanurzona w wodzie, poziom rozprzestrzeniania, 3/4 do 1 cala grubości. Schłodzić do bardzo twardego, co najmniej 1 1/2 godziny i do 1 dnia.
Uruchom nóż wokół krawędzi patelni polenta polenta, odwrócić na pokładzie, i podnieść patelni. Przycinaj wszystkie zaokrąglone krawędzie z polenty (zachowaj ozdoby do innego użytku).
Przetnij polentę na pół, tworząc dwa równe prostokąty (wytrzyj nóż mokrym ręcznikiem papierowym, aby zapobiec przyklejeniu), a następnie pokrój każdą połowę w paski o szerokości 1/2 cala i długości od 3 do 4 cali, aby uzyskać grube frytki (lub przeciąć paski na pół przez szerszy bok, aby uzyskać cienkie, kwadratowe frytki). Przyciąć nierówne krawędzie.
Rozłóż około 1/2 szklanki mąki na obranym talerzu i zwiń każdy pasek polenty lekko w mące.
Wlać 3 cale oleju do frytkownicy ustawionej na 375 (lub średniej wysokości) lub głębokiej, ciężkiej patelni od 3 do 4 litrów na średnim ogniu. Gdy olej osiągnie 375, pracując partiami, opuść paski polenty do oleju w koszu do głębokiego smażenia lub kilka naraz łyżką szczelinową; smażyć, aż będzie chrupiący i złoty, 7 do 9 minut.
Wyjąć koszykiem lub łyżką szczelinową.
Odcedzić krótko na papierowych ręcznikach, następnie przełożyć, w jednej warstwie,na patelnie do pieczenia i ogrzać w piekarniku 200.
Frytki posypać solą i podawać z pikantnym sosem pomidorowym.