Frytki anchois z wędzoną papryką Aioli

Frytki anchois z wędzoną papryką Aioli
Frytki anchois z wędzonym Paprikan Aioli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz węgierską paprykę, majonez z oliwą z oliwek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest solidne. Spróbuj Wędzona Jagnięcina Z Papryką Z Bakłażanem Aioli, Pikantne słodkie ziemniaki z wędzonym Paprikan Aioli, oraz Chorizo Bites z wędzonym Paprikanem i pieprzem Piquillo Aioli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać majonez, sok z cytryny, czosnek, i paprikas razem w misce. Schłodzić aioli aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
CzosnekCzosnek
AioliAioli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wyczyść rybę (kroki 1 i 2 "znalazłeś rybę" poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
3
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi i utrzymuj ciepło w piekarniku. Napełnij duży garnek 1 in. olej, włóż termometr do głębokiego smażenia i przynieś olej do 375 na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
5
Mąkę połączyć i 1/2 łyżeczki. sól w patelni ciasto, i panko i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól w innej patelni. W płytkiej misce ubij jajka, aby się zmiksować. Ryby zanurz w mące, wytrząsając nadmiar, następnie w jajku, następnie w panko, obracając się do płaszcza; Ustaw na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
JajkoJajko
RybyRyby
SólSól
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma PieForma Pie
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Smażyć jedną czwartą ryby na raz, aż złoty, 1 do 1 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
7
Przełożyć na patelnię w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Podawać z klinami aioli i cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
AioliAioli
9
Znalazłeś rybę ... co teraz? Niektóre rynki wyczyszczą je za ciebie, ale jeśli nie, możesz to zrobić sam, wystarczy trochę praktyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
10
SKALOWANIE I CIĘCIE. Delikatnie zeskrobać łuski opuszkami palców.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
11
Przeciąć po obu stronach brzucha 1/4 cala. od krawędzi, od kołnierza do ogona.
12
Czysto. Wyciągnij flaki; wypłucz rybę do środka i na zewnątrz. Odetnij płetwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
13
FILET (SUROWY). Ocena ryb całą drogę wokół kołnierza tylko do kości. Wsuń palec wskazujący do cięcia po jednej stronie kołnierza, a palec środkowy na drugą stronę. Przesuń palce wzdłuż kręgosłupa do ogona, ciągnąc filety za darmo.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
RybyRyby
14
Odciąć ogon i wyciągnąć pozostałe kości.
15
FILET (GOTOWANY). Wykonaj 3 cięcia od ciała do kości: wzdłuż kręgosłupa (po jednej stronie), na kołnierzu i tuż nad ogonem. Wsuń nóż pod filet, aby uwolnić go od kręgosłupa i unieś. Podciągnij ogon i unieś kręgosłup i głowę, aby uwolnić dolny filet. Wyciągnij pozostałe kości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
16
* Jeśli nie możesz znaleźć świeżych sardeli lub pachnących, możesz zrobić przepis z sardynkami: Odrzuć głowy i ogony, i pokroić ciała na 2-in. sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Anchoisświeże Anchois
SardynkiSardynki
17
Pokrój gotowane mięso z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
18
Uwaga: Znajdź te małe rybki w niektórych sklepach spożywczych, na rynkach rybnych (może być konieczne zamówienie) i na rynkach azjatyckich. Jeśli mieszkasz w pobliżu nadmorskiego miasta, udaj się do doków-świeże sardele i pachnące są często sprzedawane jako przynęta. Szukaj ryb o jasnych oczach, błyszczącej skórze i łagodnym aromacie. Są bardzo łatwo psujące się, więc zaplanuj ugotowanie ich tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Anchoisświeże Anchois
RybyRyby
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn