Frytki Alley Z Glazurą Balsamiczną
Alley frytki z glazurą balsamiczną może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 1448 kalorii, 57g białka, oraz 96 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, ziemniaki russet, płynne skracanie i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Bud and Alley ' s Barbequed Shrimp, Frytki Z Piekarnika Balsamicznego, oraz Frytki Z Piekarnika Balsamicznego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić glazurę balsamiczną: doprowadzić ocet do gotować na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż syropy i zredukowane do około 1/2 szklanki, 8 do 10 minut; zachować ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Rozgrzać olej w garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż termometr do frytkownicy zarejestruje 220 stopni F. pracując partiami, dodać ziemniaki i smażyć, aż lekko zabarwiony, ale nadal blady, około 5 minut.
Przełożyć na blachę do pieczenia za pomocą dużej łyżki szczelinowej; ostudzić.
Zwiększyć ciepło, aby doprowadzić temperaturę oleju do 350 stopni F. praca partiami, powrót frytki do gorącego oleju i smażyć, aż złoty kolor, 8 do 10 protokół.
Przełożyć na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia za pomocą dużej szczelinowej łyżki. Natychmiast doprawić solą i pieprzem.
Przenieś frytki na żaroodporny talerz lub blachę do pieczenia.
Posypać serem i dusić, aż się rozpuści, o 2 protokół.
Skropić polewą balsamiczną i posypać płatkami czerwonej papryki. Zdjęcia Kat Teutsch