Frytka z udka kurczaka z pieczarkami i rozmarynem

Potrawka z udka z kurczaka z grzybami i rozmarynem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 137 fanów. Jeśli masz czosnek, oliwki nicoise, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Udko z kurczaka z rozmarynem i czosnkiem, Frytki z kurczaka ze śmietaną i grzybami morelowymi, oraz Frytki z kurczaka i karczocha z grzybami morelowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać grzyby i gotować do miękkości.
Wytrzeć patelnię i podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Czosnek, rozmaryn i udka kurczaka ułożyć na rozgrzanym oleju. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, obracając kurczaka, aż kurczak i czosnek są dobrze rumiane.
Powrót grzyby na patelni, i posypać płatki czerwonej papryki na kurczaka.
Wlać białe wino, skrobając dno patelni drewnianą łyżką. Gotować około 3 protokół.
Zmniejszyć ogień do niskiej; przykryć i gotować delikatnie przez 1 godzinę.
Posypać pomidory i oliwki na kurczaka, powrót przykryć, i gotować około 5 minut więcej.