Friuliańska Zupa Szpinakowa: Paparot
Friuliańska zupa szpinakowa: Paparot może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 62g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 993 kalorie. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 4,03 zł za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Mieszanka pieprzu, mąki, pasty pomidorowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Zupa ze spiżarni (: zupa z kiełbasy, fasoli i makaronu ze szpinakiem), Zupa szpinakowa bez śmietany kremowa Bazyliowa {czyli zupa Lifechanging}, oraz Zupa Palak / zupa szpinakowa / jak zrobić zupę palak dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku do zupy podgrzać oliwę z oliwek na dużym ogniu.
Dodać czosnek i gotować na średnim ogniu, aż czosnek jest rumiane i zmiękczona, o 5 protokół.
Dodać szpinak, gotować 2 minuty, doprawić solą i pieprzem, a następnie dodać wywar z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do gotować.
W dużej misce, połączyć mąkę kukurydzianą i mąkę i ubić w chochli z bulionu kurczaka. Wymieszać mieszaninę z powrotem do garnka do zupy i gotować przez 10 minut. Doprawić solą i pieprzem i podawać.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 6 ćwiartek wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.