Frittata z porów i ziemniaków
Por i Frittata ziemniaczana może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka soli, chleb, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Budyń Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest dobre. Spróbuj Frittata Ziemniaczano-Porowa, Frittata ziemniaczano-porowa, oraz Frittata Ziemniaczana Z Porem I Łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przycinać i usuwać końcówki korzeni i twarde wierzchołki z porów; obrać 1 warstwę z każdego poru.
Porów przeciąć wzdłuż na pół i trzymać każdą połowę pod chłodną bieżącą wodą, odwracając, aby usunąć ziarno między warstwami. Cienko pokroić w poprzek (należy mieć około 3 szklanki). Ziemniaki szorować i pokroić na kawałki 1/3 cala.
W 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej (z uchwytem żaroodpornym) połącz pory, ziemniaki, oliwę z oliwek, tymianek i 1 szklankę wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do średniego, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu, 6 do 8 protokół. Jeśli w patelni pozostanie jakakolwiek ciecz, odsłoń i gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż odparuje.
Rozłóż poziom mieszanki warzywnej na patelni.
W międzyczasie w misce ubijamy jajka, białka, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 1 łyżkę wody do wymieszania.
Na patelni wlać masę jajeczną na warzywa. Gdy krawędzie zaczną się ustawiać, podnieś za pomocą szpatułki i przechyl patelnię, aby niegotowana mieszanina jaj płynęła pod spodem. Gotować, aż jajka będą twarde, ale nadal wilgotne na wierzchu, 2 do 4 protokół.
Zdjąć z ognia i posypać serem. Broil około 6 cali od ciepła, aż ser topi się, 1 do 2 protokół.
Posypać natką pietruszki. Wsuń frittatę na talerz; pokrój w kliny.
Dodać sól i pieprz do smaku.