Frittata z brzoskwiniami i wiśniami
Frittata z brzoskwiniami i wiśniami może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 264 kalorie, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Mieszanka syropu klonowego, liści tymianku, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Pieczone brzoskwinie, nektaryny i wiśnie z Sabayonem, Pieczone brzoskwinie z wiśniami, pekanami i Brie, oraz Grillowane Brzoskwinie, Gotowane Wiśnie I Lody Waniliowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozmrożone brzoskwinie i wiśnie połóż na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, aby usunąć nadmiar soków. Odstawić.
W średniej misce ubić jajka, mleko, cukier, tymianek i sól na gładką masę. Wymieszaj owoce.
Rozgrzać olej w 10-calowym, bezpiecznym dla piekarnika, nieprzywierającym patelni (bez gumowego lub plastikowego uchwytu) na średnim ogniu.
Wlać mieszaninę jajek i za pomocą drewnianej łyżki ostrożnie rozprowadzić owoce równomiernie na patelni.
Posypać serem na wierzchu i gotować bez mieszania przez 5 do 6 minut, lub aż krawędzie zaczną się osadzać.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż frittata jest lekko dmuchany i mieszaninę jaj, 25 do 30 protokół. Ostudzić przez 5 minut. Za pomocą silikonowej lub gumowej szpatułki poluzuj krawędź frittaty i przesuń na talerz.
Pokroić w kliny i podawać z syropem klonowym.