Fritelle di Zucca
Fritelle di Zucca może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 57 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, dyni, mąki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj Placki z rumem i ricottą: Fritelle di Ricottan e Rhum, Scapece Di Zucca - Kabaczek Marynowany, oraz Ravioli: Agnolotti di Zucca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść squasha w patelni do pieczenia i dodaj 1/2 szklanki wody. Piec w piekarniku, odsłoniętym, przez 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, owinąć Kabaczek w ściereczkę serową i wycisnąć, aby uwolnić cały nadmiar wody. Zeskrobać squasha ze skórki i umieścić w dużej misce.
Dodać rodzynki, mąkę, drożdże, sok z cytryny i sól i dobrze wymieszać, tworząc lepkie ciasto.
Ostudzić w lodówce przez 30 minut.
Rozgrzać olej do 375 stopni F w garnku o wysokim boku.
Używając 2 łyżek, uformować 2-calowe pierogi z mieszanki dyni i smażyć na oliwie do złotego koloru i unosząc się, pracując partiami, aby uniknąć przeludnienia patelni. Po ugotowaniu wyjąć łyżką szczelinową i ustawić na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami do osuszenia. Posypać cukrem pudrem i podawać.