Fricassee of Game Hen z kremowymi porami i Vadoum
Fricassee kurki dziczyzny z kremowymi porami i Vadoum może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,88 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 744 kalorie. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, gałązki tymianku, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kury Z Dziczyzny Nadziewane Dzikim Ryżem I Porami, Kremowa Polenta z frytkami z Truflowanych grzybów, oraz Ryba z kremowymi porami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim średnim garnku na średnim ogniu, aż się połyska. Gotować backbones i końcówki skrzydeł, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron.
Dodać wodę i doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu odtłuszczając pianę.
Dodać pozostałe składniki i gotować, odkryte, 30 protokół. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do czystego rondla, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. Gotować wywar do zredukowania do około 2 szklanek.
Kury osuszyć i doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w głębokiej 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Brązowe kury w partiach (bez tłoczenia), obracając się raz, około 8 minut na partię.
Połówki białych i jasnozielonych części porów wzdłuż, a następnie pokroić na 1-calowe kawałki i umyć.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni, następnie gotować pory z 1 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu i skrobanie się brązowe kawałki, aż pory zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Dodać wino i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w magazynie, śmietanie i vadouvan. Kury Nestle, skórki do góry, do porów. Przykryć okrągłym papierem pergaminowym. Delikatnie dusić 10 minut.
Usuń pergamin i gotować na wolnym ogniu, aż kury są gotowane przez, o 10 minut więcej.
Kury przekładamy na talerz i gotujemy na wolnym ogniu, aby w razie potrzeby lekko zgęstnieć.
Fricassee można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzej delikatnie.