Francuski w mgnieniu oka: stopiony tuńczyk Niçoise

Francuski w mgnieniu oka: stopiony tuńczyk Niçoise
Przepis francuski w mgnieniu oka: stopiony tuńczyk Niçoise jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym pescatarian opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 39g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 6,52 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, suszone w piekarniku pomidory, gruyère i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Francuski W Mgnieniu Oka: Chipsy Z Ciecierzycy Niçoise, Francuski w mgnieniu oka: Sałatka chlebowa Niçoise Panzanella, oraz Francuski w mgnieniu oka: marokański przyprawiony pieczony Rzadki tuńczyk dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery. Rozgrzej grill wewnętrzny lub zewnętrzny do najwyższego ustawienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Przetrzyj tuńczyka na całej oliwy z oliwek i doprawić go obficie z suszonymi ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Podsmaż tuńczyka na grillu, aż zostanie ugotowany do pożądanej doneness. I sear 3 minuty z każdej strony na średnio rzadkie. Odstaw tuńczyka na bok, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Podczas grillowania tuńczyka umieść połówki bagietki przycięte bokiem na grillu, aż będą lekko upieczone. Odciąć Brzeg ząbka czosnku i natrzeć gorący chleb ściętą stroną czosnku. Następnie pokrój każdy kawałek bagietki na pół, aby mieć 4 kawałki na 4 kanapki z otwartą twarzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
BagietkaBagietka
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
W średniej misce ubij razem majonez, tapenadę, musztardę, ocet lub sok z cytryny, pastę anchois, kornichony, oliwki, szalotkę, natkę pietruszki, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
KorniszonyKorniszony
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Tapenada Z Oliwek, PodzielonaTapenada Z Oliwek, Podzielona
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Pokroić tuńczyka przez ziarno na 1/2-calowe plastry. Powinieneś dostać około 12 plastrów. Plastry tuńczyka rozłożyć na blasze w stosach po trzy i przykryć każdy stos ćwiartką Gruyère. Usiądź tuńczyka tuż pod brojlerem, aż ser topi się, o 2 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
6
Sos tatarski z czarnych oliwek podzielić na 4 kawałki bagietki. Następnie podziel rukolę i pieczone pomidory między 4 kanapki. Użyj szpatułki, aby podnieść każdy stos tuńczyka i sera na kanapce. Po złożeniu wszystkich 4 kanapek, podawać od razu. Citron pressé to idealny sposób, aby to wszystko zmyć!
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
CitronCitron
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Baron des Chartrons Bordeaux. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Baron des Chartrons Bordeaux
Baron des Chartrons Bordeaux
Nos świeżych czerwonych owoców. Świetna struktura, miękkie taniny i świeży finał dojrzałej wiśni i borówki. Elegancki i bardzo typowy dla apelacji.Baron des Chartrons Rouge idealnie komponuje się z grillowaną wołowiną, makaronem serowym lub jagnięciną.
TrudnośćŚredni
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn